Pukla opruga (zadnji kotač sa vozačeve strane)

Mihlav

Member
Pozdrav,

Danas sam u vožnji prilikom prelaska preko rupa čuo kako mi nešto tuče u zadnjem lijevom kotaču. Doma sam onda stavio kotač dole i vidim da je na donjem dijelu opruge puko komad (na zadnjem ovoju).

Auto ima 175000km, i dosad nisam imao nikakva ulaganja :)
sad me zanima sljedece- bio sam jednom prijatelja majstora i kaze da trebam mijenjati i amortizere i opruge pa me zanima gdje mi preporučujete da to kupim, i šta da kupim, znaci oboje...

- koliko ja to jos mogu voziti a da se nesto ne desi? Treba mi auto za posao svaki dan (60km radim dnevno na posao)

- jel bi trebao mozda mijenjati i prednje amorizere i opruge?

Hvala vam puno...

gudelj

Member
Pozdrav,

Danas sam u vožnji prilikom prelaska preko rupa čuo kako mi nešto tuče u zadnjem lijevom kotaču. Doma sam onda stavio kotač dole i vidim da je na donjem dijelu opruge puko komad (na zadnjem ovoju).

Auto ima 175000km, i dosad nisam imao nikakva ulaganja :)
sad me zanima sljedece- bio sam jednom prijatelja majstora i kaze da trebam mijenjati i amortizere i opruge pa me zanima gdje mi preporučujete da to kupim, i šta da kupim, znaci oboje...

- koliko ja to jos mogu voziti a da se nesto ne desi? Treba mi auto za posao svaki dan (60km radim dnevno na posao)

- jel bi trebao mozda mijenjati i prednje amorizere i opruge?

Hvala vam puno...
Pozdrav,
Opruge obe jer se mijenja u paru... Amortizere ako su ispravni ne treba, ali bolje da, jer možda odu nakon par sto km...
Prednje samo amortizere ako baš baš želiš...
Preporučio bih da se voziš još nikoliko ..
A djelove možeš kupit kod mene..
😄

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pitanje u kakvom su stanju prednji amortizeri i opruge... vjerovatno bi bilo pametno, ali da je nužno u ovoj situaciji - nije.

Evo taman sam htio spomenuti kolegu, ali je brži od mene :)

Nebi se ni ja više vozio na tome, riješiti po hitnom postupku... zajedno sa stražnjim amortizerima. Riješi se to u par sati

Mirage

Well-known member
Ma da moju kantu si astre f ne spominjem ima 350k na satu i prevezla je 3 zgrade a ima original opruge i ima samo 25 godina

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Prije 15-20 godina su tvorničke opruge bile takve da nisi znao štu su zamjenske prije 250-300.000, a danas, y3biga... :) Nekima prdecnu i na 150-160.000
Tu je i još jedan faktor. U ZG nisam često, ali sam se prošli mjesec iznenadio koliko su očajne ceste po ZG. Rupa do rupe, šaht do šahta. Branimirovom je nemoguće normalno voziti. Centar (Zeleni val i Kontra-zeleni val) da i ne spominjem. Ja da sam opruga ne bih tuda izdržao ni 50.000 svakodnevne vožnje :)

mali_BB

Active member
Prije 15-20 godina su tvorničke opruge bile takve da nisi znao štu su zamjenske prije 250-300.000, a danas, y3biga... :) Nekima prdecnu i na 150-160.000
Tu je i još jedan faktor. U ZG nisam često, ali sam se prošli mjesec iznenadio koliko su očajne ceste po ZG. Rupa do rupe, šaht do šahta. Branimirovom je nemoguće normalno voziti. Centar (Zeleni val i Kontra-zeleni val) da i ne spominjem. Ja da sam opruga ne bih tuda izdržao ni 50.000 svakodnevne vožnje :)
A tek tisuće ležećih policajaca. U zg su ceste katastrofalne.

Na vrh