Problem sa svetlima i brisacima?

Dowla1212

New member
Pozdrav

Naime desava mi se da kada posle voznje zavrsim i zakljicam auto posle odredjenog vremena se sama od sebe bez kontakta niti mene blizu kola ukljuce svetla i brisaci pocnu da brisu.

Zasto se to desava?? Izvuce mi sav akumulator...
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Kad ugasis auto, izvuces kljuc, ne sme nista da se pali samo od sebe. U krajnjem slučaju, i da ostavis upaljene farove, trebalo bi economy mode da se upali. Koji ce ugasiti brisače, mislim da bi dozvolio samo zmigavce. Ja opet o vodi u motornom delu :). Ja bih proverio da li voda ulazi oko ECU/BSM.
 

Cutac

Prèkaroš
Nema kapacitet veze, bitan je napon. Jel, kad se na anodi krene hvatati talog, napon pada, čipovi ne mogu raditi kako treba i sranja se događaju.
Ja se slažem sa Apokaliptom, ili BSM ili BSI.
 

Dowla1212

New member
Up
valjda 60A/h ili manje. 750A struja starta/paljenja 😉
Da da upravu si, mislim da je 75a/h znam da je jak dosta...
Da kazem jos da dok se to desava ako je naprimer auto zakljican na kljucevima pritisnem otkljucavanje i onda prestaju da rade brisaci i kola se otkljucavaju,takodje ako je otkljucan i to se desava ako otvorim vrata ili nesto isto to prestaje... A nekada kljuc nece da otkljucava/zakljucava
 

Franz

Well-known member
Čest problem, ko prati forume. Ovo je najčešćih šest razloga kad npr. svjetla počinju sama blicati, birisači se paliti, prskalice za vodu same prskati, itd.

Neispravna baterija
Oksidirani/prljavi kabeli baterije
Neispravan prekidač za paljenje
Neispravan relej
Labavi priključci instrument ploče
Neispravan upravljački modul
 

Robert1507

New member
Pozdrav,otac ima citroen c4 2013g.I ima jedan veliki i neobican problem.Prije 4 dana krenuo s autom i okrene kljuc ono nista,mrtav,ni da okrene.Probamo na kablove,malo zavergla,opet nista.Stavimo bat.na punjenje,preko cijele noci,opet nista,nece da upali,ali svijetla i brisaci rade a desno pozicijsko svijetlo uopce se nemoze ugasiti i ja skinem s nje kabel.Stavimo drugu bateriju,upali odmah i radio pola sata,vratim nazad svjetlo,opet se nece ugasiti,ugasim auto okrenem kljic,ma ni zvuka.
Na kraju upalim s majstorom auto na guranje i cim se auto upalio brisaci se nedaju ugasiti rade na najjacem i svjetlo se niti jedno nemoze ugasiti.Na pola puta voznje do majstora odjednom se ugasilo sve i brisaci i svjetla,auto normalno vozio.Dok sam vozio testiro sam ostalu elektroniku,osim svjetala i brisaca nisam mogao ni auto radiom upravljati.Da li je hos netko imao ovakva duhovna iskustva s autom?
 
Na vrh