Problem sa pokazivacem goriva, Help!

citrusc4

New member
Pozdrav.Imam citroen c4 1.6hdi i isti problem mi se desio s pokazivacem goriva.Prije ovog rata i krize sa gorivom sam napunio rezervoar pun i kako bih trosio i cijena rasla tako sam i samo dopunjavao do vrha.i sad zadnji put na pokazivacu je pokazalo dvije crte manje od punog te sam opet otisao na pumpu i nasuo 10 l i pistolj je skljocnuo da je pun rezerovar.Međutim kada sam krenuo nije se nista pomjerilo crtice i range km je ostalo isto. Opet sam palio gasio auto, vozao se ne bi li se restartovalo samo ali nista.Mislio sam da nije mozda bio problem sa pistoljem na pumpi pa nije nasuo kako treba te sam opet otisao na pumpu i uspio nasuti svega 2 l i gorivo je doslo bas do vrha tj sigurnosnog poklopca(nadam se da to nije lose sto sam bas do vrha nasuo) te sam se uvjerio da je pun rezervoar. Eh sad sta mi je raditi,sta mogu pokusati prije nego zamjenim plovak.Da li da testiram skidanje klema sa akumulatora, ili sta jos mogu pokusati uraditi sto bi moglo biti prije zamjenje plovka?Lijep pozdrav

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ja bih ga cimao leveo desno u vožnji. Sta sipate toliko ko da ce te da bežite negde :D

citrusc4

New member
Ja bih ga cimao leveo desno u vožnji. Sta sipate toliko ko da ce te da bežite negde :D
Pa iskreno do prije ove krize sipam ga preko pola rezerovara itd nisam imao obicaj bas do vrha.Ali sada kako je ovo krenulo nasuo sam do kraja i ponovno kad sam dopunjavao naravno kada bi izbacivao pistolj da je kraj prestajao bih.Ovo sam otisao ponovno i bas bas do vrha ga napunio kako bih se uvjerio da je pun jer se crtice na pokazivacu nisu nista pomjerale i da se uvjerim da nije do toga.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Moze se zaglaviti plovak, nije prvi put. Istrosi do pola pa probaj ponovo natociti.

Na vrh