Problem sa panelom od radia, sata i Menu

trebapomoc

New member
Imam Citroen c4 2012 hdi 1.6, nakon promjene baterije prestao mi je raditi panel gdje je radio, sat ... svi ti gumbići uopće ne odgovaraju na dodir i samo sat blinka. Ne čuje se ni zvuk kada iden u natrag.
Ne mogu ni u Menu ući jer gumbi ne rade.
Kada koristim žmigavce ili otkopčam pojas čuje se zvuk, znači da zvuk radi.
Prilažem sliku što ne radi.

Dali netko zna u čemu je problem ili dali postoji neki reset te kontrolne table?

Hvala na svakom odgovoru i pomoći.

Prilozi

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Možeš li upravljati radiom pomoću tipki na volanu?

Kod zamjene baterije treba poštivati proceduru, a najvažnije je pravilo mirovanja tj. ne angažiranja el. trošila barem 10 min. nakon ponovnog spajanja baterije. Dakle, ne zaključavati, ne otvarati vrata, ne paliti svjetla… Ništa!
Ja svoju pustim da odleži i 30 min…

Ako to nije urađeno, treba naknadno učiniti BSI reset. Ploča bi nakon toga mogla/trebala proraditi.
Ako ne - onda na dijagnostiku…

PS: zvukovi upozorenja (za pojas, žmigavci sl.) dolaze iz malog zvučnika u COM jedinici ispod volana, ne mogu se regulirati i nemaju veze s radiom i zvučnicima u vratima (koji osim muzike emitiraju i zvukove upozorenja kod parkiranja, ako imaš PDC senzore)…

gambler072

C5 enthusiast
Jos jedan glas za BSI reset. Isto mi se desilo prije nekoliko godina na C5, auto kao auto radi, ali komande ne reaguju.
Ukucaj ovdje na forumu proceduru, ako vise nije dostupna mozes je naci na frenchcarforum, i trebalo bi sve biti kao prije. Morat ces odvojiti 15ak minuta vremena.
Dodatak, sat blinka zato sto nije podesen, to ces odraditi kada povratis funkciju dugmica.

Posljednje uređivanje:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Googlaj, brate...
Ukratko: kad si u autu otpusti haubu. Pričekaj 3 min. da BSI ode u sleep. Onda odspoji + klemu (cca 10-15 sec.) i opet ju spoji nazad.
Sad nastupa ključni dio: ništa ne diraj sljedećih 15 min (dakle ni vrata, ni svjetla, ni zaključavanje: ništa!

Nakon toga uđi u auto, daj kontakt (pusti da odradi self-check) i onda upali auto.

Možda će trebati odraditi sinkronizaciju daljinskog otključavanja (ako je keyless) ili kalibraciju podizača prozora (do kraja gore i držati tipku još 10 sec), a možda i ne bude potrebno…

Posljednje uređivanje:
Na vrh