Preskup ovlasteni servis

drmrgood

New member
Imam C3 1.4 2006 godište, 150000 km. Pri voznji na uzbrdici ako jace dodam gas proklize kuplung. Po meni je ova kilometraza taman za zamjenu lamele. Auto sam odvezao u ovlasteni servis u Rijeci gdje su mi samo za dijagnostiku naplatili 375 KN. Iduci dan sam ostavio auto, da bi me zvali i rekli da serviseri kazu da jos ima lamele i da su trojica probali i da nijedan nije uspio izvest da mu proklize kuplung. Svejedno sam trazio ponudu, cifra za zamjenu kuplunga je 4200 KN. Mislim da je to duplo od normalne cijene jer znam da je Valeo set (korpa,lamela i druk lezaj) 625 KN. Znaci da rad naplacuju 3575 KN?! Da li su oni normalni?!
 

Dalibor

Dado Tornado
netko te hoće oženit. koliko me pamćenje služi cijena rada u citroen ovlaštenim je otprilike od 200 do 250 kn prema tome koliko je zahtjevan posao, ne znam je bilo sa PDVom. prije kada sam išao znali su naplatiti i samo 1/2 h, možda se čak radilo baš o dijagnostici.

za nas koji nismo iz rijeke kako se zove servis?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Samo je jedan ovlašteni u Ri, ime im neću spominjati, za izbjegavati ih je u širokom luku.

Provjerit ću ti malo cijene, a u međuvremenu ti preporučam Auto Krunu, iznad Ri. Doktori za francuze, a prije svega pošteni ljudi... radi njih mi je žao što nemam francuza
 

diegos

Well-known member
Cisto da imas neku okvirnu cifru, ja sam to rijesio za oko 900kn, materijal+ruke, na istom autu. Kod nekog meh. u zg...
 

drmrgood

New member
Znam ja to, obicno ide cijena dijelova plus jos isto toliko za ruke. Znaci 1300 KN plafon. Zna se koji je ovlasteni Citroen servis u Ri,ne treba ime niti govorit. Jasno je da je ovo preskupo.
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Nek imaju pet sati posla po 250 kuna + dijelovi, opet ne može bit 4200

obicno ide cijena dijelova plus jos isto toliko za ruke.
To za stolare vridi pravilo, ode ne mora bit slučaj. :) Bilo bi super da su ti isprintali ponudu sa spcifikacijama troška od tih 4200. Ovih 4200 za kuplung me intrigira za popi*dit. :)
 

Cutac

Prèkaroš
Da računaju kvačilo, dodatno izmjenu ulja u getribi, spuštanje mosta, zamjena poluosovina, svašta mogu nadrobiti.
 

dinko1981

Well-known member
Da bi neki servis bio ovlasten mora postovat xy strogih uputa koje mu namece uprava iz maticne zemlje inace nemogu ostvarit licencu ili ju mogu izgubit ako to ne postuju. Drugi par opanaka je sto ti menadzeri iz uprave nekog branda ne prave razliku izmedju ekonomskih (ne)mogucnosti pojedinih zemalja pa smo mi onda u pravilu prisiljeni izbjegavati ovlastene.
 

drmrgood

New member
Mogu oni nadrobit svasta nekom ko nema pojma sta je zamjena kuplunga. Medjutim nisam taj jer se dosta kuzim u aute,da imam dizalicu zamijenio bi sam lamelu.medjutim nemam
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
cifra za zamjenu kuplunga je 4200 KN. Mislim da je to duplo od normalne cijene jer znam da je Valeo set (korpa,lamela i druk lezaj) 625 KN. Znaci da rad naplacuju 3575 KN?! Da li su oni normalni?!
Evo gledam, 2210kn je kod njih set. Pitaj Krunu koliko je kod njega ključ u ruke cijena... ako ti odgovara, onda imaš garanciju na dijelove i rad. Trebalo bi bit znatno jeftinije od ovlaštenog
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Mogu oni nadrobit svasta nekom ko nema pojma sta je zamjena kuplunga.
Zato i govorin da bi bilo zabavno i interesanto vidjeti ponudu po specifikacijama, odnosno kako su rastegli na 4200. :)

Ivan ti je naša konkretnu alternativu, pa vidi. ;)
 
Na vrh