Pozdrav

Morski Pas

New member
Pozdrav svim clanovima foruma, ime mi je Hrvoje iz Virovitice sam, razmisljam o nabavi novog ljubimca, vrlo je izgledno da ce to biti Citroen.
Pratim vas vec neko vrijeme, i cinite mi se super ekipa, pa sam se eto i pridruzio.
Nazalost Citroene ne poznajem, u biti mislim da sam u zivotu (a nisam bas mlad) sjedio u svega 2 ili 3.
Do sada sam vozio Peugeot 309 1,1 60 ks, Pug 406 1,6 90 ks, Škodu Octaviu mk1 1,9 tdi 90 ks.
Trenutno u garaži su mi Renault Clio Storia 1.2 60 ks koji ostaje te Škoda Octavia 1,9 tdi 105 ks, koja uskoro prepušta mjesto nekom novom ljubimcu.
Veselim se druženju, sve vas prijateljski pozdravljam.

Dujo

New member
Sa novim autom uvijek nesto dobijes a nesto i izgubis..Tliko km.ki Skodilak da ti ne napravi probljeme... :confused: Hmm.. Necu protiv "marke" koju vozim.. :D :D
Zelim puno km.sa novomom limuzinom..

Morski Pas

New member
Pa vidim i da je Zx blizu tih km, zato da nisam cuo nest protiv Citroena :angel:
Taj tvoj zx he 1,4 75 ks? Karburator ili einspritz?

Dujo

New member
Ne zalim se ja...Imam francuza sa 290tkm.1.6-90ks benzinjara...Cak i danas pali na zub i nema problema,ulje kako nalijem tako i stoji do zamjene..Malo je takvih auta sa ovliko km.

ZX je "propatio" malo vise (mozda neznanjem,mozda svjesno)..Nije sjajan kao ovaj dr.francuz ali zadovoljan sam..Monopoint je, da prostis to ti nije nit karb. nit anjc.vec nesto "izmedju".. :D :D

Morski Pas

New member
Dok sam kao klinac vozao svoj prvi auto pug 309 1,1 iz 91, sanjao sam da mi je bar 1,4 mislio sam tada da je to vec sport :), koji je drugi francuz Baghera neka mozda?

Dujo

New member
P-306 break,nikakva egzotika.. :D Mada nisutako cesti kod nas,kao i ZX. ;)
Moram priznat da 1.6. u 306-ici je kao 3.0 u 605-ici,imao sam 605-2.0 (89kw) taj motor i nije los,lijen, samo getribom su sve pokvarili,preduge brzine,cesta saltanja su potrebna i po ravnici..A uzbrdice,vidi kao i E200 dizelko kojeg sam imao,samo osjetim da pocinje slabije vuci onda tek kada se zagledam u cestu vidim da je tu neka blaga,blaga uzbrdica.. :shock: :eek:

skini kilometre na škodi na 70 000 i vozi još 200 000 :palac-gore:
Znam ja takvih puno,ako motor jos uvijek fino stekce (sto nebi bilo iznenadjujuce) i nije "otrcana" unutrasnjost na 70tkm.je ralna Hrvatska kilometraza za tu godinu.. :D ROFL

Morski Pas

New member
Najjaca uloga 306 break je ona u INSTRUKTORU, nije mi jasno da li sam samo ja volio tu seriju?
Ja sam imao 406 1,6 90 ks sl, model za hr trziste to je bilo ljeno, covjece a trosio je 11-12 l, ako si se htio bar malo jace provozat.

Neznam da li postoji Octavia Caravan s 70.000 km, mislim da su sve službene, komercijala, murija itd. Bio je neki clanak u Auto Klubu da je 75 % Octavia u vlasnistvu pravnih osoba, a od tih 75% - 80% je u državnom vlasnistvu. :), jebes krizu ima drzava para :)

Dujo

New member
Ne znam taj lik nije znao predstaviti se najbolje u onoj seriji,inace lijepa zamisao da nesto i Dalmatinskog humora osim "Stipe u gostima" i danasnje "seke".. :D ROFL

Ahh..taj francuz,dobre stvari losima upropasti..:confused: :D :D
Taj 1.6.90ks je raketa u 306icama a vidis u 406 trom,trosi itd.Sve zbog lose "prpracunatog" mjenjaca,zele dobiti krajnju brzinu i sve ujb.sa tim..Bolje da su samo 5-u razvukli a ne sve brzine pa izgubili svu snagu tog motora koju pruza..
P-405 2.0. i 605-2.o razlika ista ovo o cemu pricas za svoj 406.
Volio sam naci i 306-5V sa 1.6 motorom ali nisam uspio pa sam iskoristio dobru ponudu ZX-a.

Morski Pas

New member
Definitivno loše proračunat mjenjač i prevelika težina auta. :)
Živio sam u Zadru 6 g. pa evo jednog
Uđe vlaj u gradski bus, vozi se; kad žena vikne vozaču, meštre može malo air condition, kad čuješ vlaja "zajebi to daj nešt domaće".

Na vrh