Pozdrav svima

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

rijeka

New member
Pozdrav svima iz Rijeke! Ovo je eto prvo uključivanje u forume općenito, a natjerala me sila prilika - moram potrošiti novac :). U kupovini sam nekog auta pa imam kvadrilemu šta napraviti:shock:. Jedan od njih je i Citroen C3. U cjenovnom izboru je još Renault Clio, Pug 206+ i Swift, tri parižanke i japanac. Od Renaulta i Pug sam se načitao po forumima i dobio sam noćne more i preznojavanje, što od same izvedbe što od koncesionara, a nakon posjeta njihovim salonima prestao sam jesti i spavati, pa mi je žena morala montirati infuziju. Ne bih se volio zeznut, pa ako može tko pomoć savjetom otvorit ću temu. Nisam još posjetio Citroen koncesionara u Ri, oporavljam se od ovih prethodnih, pa eto savjet uvijek dobrodošao. Unaprijed zahvaljujem!

1587 VTS

New member
Pozdrav i dobrodosao!
Prije nego otvoris temu, ajmo ovako: Osobno bih swift u startu eliminirao, meni je to auto koji nit smrdi nit mirise, izgledom mi se ne sviđa jer mi je combav i po meni neuspjeli pokusaj kopije minija (stvar ukusa, naravno), motor "jak" samo na papiru - u praksi lijen i asmatican, unutrasnjost preplasticna, u prtljaznik ne stane ni gajba pive, ali je dosta pouzdan - tu nema sta. Drugi otpada 206+ jer je to stara generacija jos iz vremena Saxa, to je stariji koncept iz 90-ih pa zbog toga pati prostranost, sigurnost, polozaj za volanom, ergonomija i ostalo.. 207 je druga prica, taj je u korak s vremenom za nekih 1000 eur vise - po meni itekako isplativa investicija u slucaju odabira peugeota, iako je najavljen vec i 208. Clio osobno ne bih nikad jer mi je totalno bezkarakteran, bezlican i dosadan, jedino ima najvise prostora za noge na zadnjoj klupi od navedenih auta (ne i za glavu), solidan prtljaznik. Interijer mi je totalno bzvz. Moj izbor bi bio C3, i sam ga vozim, gospodski, najudobniji, prekrasna unutrasnjost, premium izvedba u usporedbi sa svim navedenim autima (oprema lounge), najveci prtljaznik u klasi, najvise mjesta naprijed, uostalom - CITROEN :palac-gore: Dileme nema ;)

Dalibor

Dado Tornado
clio 3 je najpozdanii auto od spomenutih prema njemačkoj DEKRI, ako je uspoređen s starim C3, za novog nema podataka.
clio 3 ili C3...
ako gledaš najjeftinije varijante onda je možda bolji izbor C3, ako se možeš rastegnut, ja bih pogledao i clio grandtour

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Pozdrav Rika i dobro nam doša :hello::hello:

kao što ti je već kolega VTS reka,pug 206 izbaci jer je stari model..207 je nešto drugo ;)..swift ? vozil sam se u njemu i nije me baš oduševio nešto..mići autić..mići gepek.. u odnosu na francuze neudoban..Clio ? tako-tako,može proć..moj glas ide c3 :wub:-naravno :D ipak smo na citro forumu ,jel te ? :p

Šalu na stranu..moja preporuka-odvojit vremena i sjest i provozat sve navedene aute oko kojih se lomiš..i na kraju odvagnut šta te najviše zadovoljava i omjer uloženo-dobiveno ;)..jer na kraju krajeva,važno je to šta ti želiš od auta i ti si taj koji će ga vozit,zar ne ??

Samo nemoj da te zavedu kojekakove priče da su francuzi kvarljiva govna i da to nevalja :whistling:..nekvare se ništa više a ni manje od drugih ;)

clio grandtour
meni osobno se to nesviđa nimalo :whistling:,al o ukusima nevalja raspravljat,jel te :D:p

ccccxm

New member
Pozdrav gospodine rijeka dobrodošli.Ovako Renault je bio i ostao vrhunski automobil,premada po meni največa greška kod njih je prestanak ugradnje lanaca
za pogon bregaste i prijelaz na zubčaste remene.Znam iz iskustva po mom renaultu express.Znali su pucati kad se stave zamjenski a svi znamo što to znači.Sdruge strane rigoroznijim nadgledanjem zupčastog i ugradnjom originalnog ali obavezno originalnog renault vam može ostati doista u lijepom siječanju.Renault 18 mog oca otišao je u mirovinu sa 560 000 km i 30 godina starosti naravno pričamo o automobilu dok bog iša po zemlji.Govorim ovo zato što je renaultu ako ne ništa danas ostao njegov motor i vrhunski mjenjači a ti motori su pojam nesatarivosti.Sjetimo se samo starih volva imali su upravo renaultove motore,a oni koji su vozili volva a nisu to znali rekli bi "di če renault sa mojin volvon"mislim da gospoda koji su vam to rekli o renaultu blago rečeno nisu nikada išporkali ruke .Što se tiče citroena mislim da su kolege potpuno u pravu to su automobili koji su uvijek pružali više i doista jednog swifta uopće uspoređivati sa citrom je smiješno i moja preporuka vam je citra.Zaboravite da će japanac uvatiti 15 godina i paliti na zub uz minimalnu potrošnju ulja.Dok će vam ova tri francuza sigurno to dokazati.Na kraju krajeva koliko se još vozi 4,5 ica visa ax po cesti a koliko malih japanaca pogledajte i sve će vam biti jasno.Pred zubom vremena ostaju samo najbolji. Što se tiče vas :Na ove forume se ne učlanjuje zato što moram potrošiti novce,nego iz ljubavi i znanja prema francuskom automobilu.Sve mi se čini da imate šoldi da bi pošli kupiti neki a4 i nebi vam onda tribala infuzija.Nemojte me krivo shvatiti ali da bi se moglo voliti triba osjetiti,pa makar to bio i komad lima Sretno u kupovini.:grin:

Marko

Well-known member
Zdravo rijeka!

Imaš tu dosta članova foruma koji su iz Rijeke - njima se obrati, daj im pare - oni će ti odabrat... Hehehe

Samo nemoj da te zavedu kojekakove priče da su francuzi kvarljiva govna i da to nevalja
:whistling: :)

Što se tiče vas :Na ove forume se ne učlanjuje zato što moram potrošiti novce,nego iz ljubavi i znanja prema francuskom automobilu
Iks

amorphis

Member
Dobro došao rijeka:)
Kod kupnje novog auta jedna od obaveznih stvari je PROBNA VOŽNJA,probaj više modela u klasi koja te zanima, znaš koji ti je plafon što se cijene tiče, modela financiranja, znaš koje su ti potrebe što se tiče tipa i snage motora, prostranosti itd...
To je prva faza...kad to obaviš...shvatit ćeš da si na pravom auto forumu:angel:
Sretno:D

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh