Mozete li mi reci sto paziti, izbjegavati, nekakve mane, troskove i sta ocekivati?
1.6 BlueHDi 100 KS, ručni 5 brzina, ako je uredan dobar izbor. Izbjegavati ETG mjenjač bez ali.
Pripaziti: da nije iz RAC-a i općenito da nije flotno vozilo (dosta su česti bili), ulje i filteri da nije tjeran do 30tkm već svakih 15tkm 5W30 C2, zupčasti cca. da je mijenjan 130-160tkm ili 6-8 godina. Ako nema račun/e-servisnu, računaj da nije napravljeno. AdBlue, nema grešaka povezanih s tim, provjeri crijeva da nema kristala po njima. To ti ništa ne znači. S tim ćeš problema imati, ako ne danas, onda sutra.
DPF/EGR, klasika: ne smije dimit nikako, oko injektora ne smije ništa sliniti, turbina ne smije zviždat, crijeva oko nje kao barut suha, zamašnjak ne smije tresti kod paljenja i gašenja i kad stisneš spojku (onako kao da čuješ još jedan dizel motor u autu, ako čuješ - gotov zamašnjak), za kočnice ti ne treba ništa reći, to znaš sve valjda.
Troškovi ugrubo: mali servis napraviš sam ili 150-200 kako će te tko ženiti.

Veliki: cca 600, dobar ženik 800
Zamašnjak cca 800-900
EGR za očistiti 150-200, novi 600+
DPF isto kao i EGR za čišćenje, cijena novog, bolje da ne znaš. Ugasiti radije.
AdBlue rezervoar/pumpa, isto kao i za DPF, bolje da ne znaš, ugasiti radije, ako već nije.
Hladan start, ne smije dimiti tresti, vožnja nakon po sata, gledaj temperaturu, pali li ventilator, ide li u regeneraciju DPF-a.
Savjetovao bih ti i spajanje na dijagnostiku, ali čim ovo pitaš, nekako mi se čini da je nemaš kao ni iskustva s njom.

Možda griješim.
Prvi vlasnik, papiri/e-sevisna - kupuj. 2+ vlasnik i servisiran "na riječ" - dalje.