Picasso ne želi upaliti, "mrtav"

-dominic-

Active member
Donator foruma
Danas nakon trgovine, stisnem gumb i ništa. Znači nema vergla ja, doslovce ništa, stabla se upali i svijetle grijali koliko mi je poznato. Tako mi je bilo isto za vrijeme vrućina prije 3 godine kad je krepavao accu. Nakon izlaska, zaključavanje i malo čekanja, konačno sve ok. Danas mi se dva puta dogodilo.

Da li je to do vrućina/lošeg accua, ili. U oba slučaja je pokazivalo 35+ temperaturu.

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Nije ni toliko star, treba ga testirati pod opterećenjem. Kad se tako nešto desi, ja uvek prvo posumnjam na BSM. Pošto kad god sam imao problem sa paljenjem, on je bio krivac

-dominic-

Active member
Donator foruma
Čudno mi je da 3 godine nisam imao taj problem, nestao je s novim akuom. Moguće da i je, ali vjerojatno lakše radi.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Danas ujutro je upalio "na zub". Veselo vrti. Pratim i dalje, više nebi trebali biti tako vruće, a znaj ga na suncu...

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Meni je čudno da akumulator toliko kratko traje.
Što je starije vozilo to više ima parazitnih potrošača. Kada je novi automobil, svaki kontakt je top, nema nigdje gubitaka. S vremenom, svugdje malo po malo gubi. Teorija jednog HAKovog mehaničara...

-dominic-

Active member
Donator foruma
Ma ovdje to nije slučaj, nego je kao i sa start stopom. Ako nisu idealni uvjeti neće ni zavrtit motor. Taj isti aku bi radio još 5 godina u nekom starom autu.

Mirage

Well-known member
Ma ja bi rekao da je do akumulatora počeo ludovat a citroen na to osjetljiv, meni berlingo jučer upalio start stop nakon 5 godina jedno 3 puta i danas opet ne radi, ne bi bilo ništa čudno da start stop ne radi već 5 godina. Akumulator navršio 8 kao i auto.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Danas opet isto, s 41 stupanj na tabli. Otvorio haubu, zaključao auto i probao za 5 minuta i sve ok. Jučer na 34 u hladu nikakav problem. Baš ga veselo vrti.
Da li pomaže otvaranje haube, ili je puka slučajnost, ne znam. Ali se uvijek događa dok je vruć motor i vani je vruće, ne nakon povratka s posla dok je bar malo u hladu i hladan motor.

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ja sam imao problem sa paljenjem na niskim temperaturama. Na visokim baš nikad, ni kad je bilo 45 okolo auta

-dominic-

Active member
Donator foruma
Ma to su današnji pametni auti s tonom elektronike. Po zimi mi uredno upali greške kod paljenja koje odmah nestanu zbog pada napona.
Ista stvar je i start stopom, radi, pa ne radi GRO vremena, pa proradi zbog dužeg putovanja i tako ukrug.
Ne diram aku sigurno do ljeta, ne dira me, sad neće crknut gotovo sam 100% siguran.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Jasno, ali nekada i na putu za ZG u gužvi nakon 20km proradi. Mic po Mic nakon pola sata i eto ga :)
A neće poslije otvorene od dosta više km.

Mirage

Well-known member
Evo da se nadovežem ne znam šta je pokrenulo moj akumulator ili elektroniku ali nakon 8 godina navršeni 5 godina starosti start stop radi kao od prvog dana. Ne znam tko je tu lud a tko neispravan.

Na vrh