Dugo nisam ni ovdje ništa updateao, ali kako i bi kad je bila muka isusova.
Pred kraj godine sam ga odfurao na rješavanje sjedala (poderana bočnica vozačkog sjedala), i to je riješeno na početku godine, ispalo je top. To je bilo ok.
Dao sam istokariti prednje diskove u ožujku, nakon toga se poboljšao pun kufer. Jedan disk je bio dosta valovit i treslo mi je preveć, a nije se dalo kočenjem popraviti. Sad je beba.
A onda tamo negdje oko kraja travnja, ničim izazvan, ostao bez kuplunga. Prvo je bila kao ljepljiva pedala, sve dok se nije uopće moglo više ništa sa njom. I kaj sad? Skuži kaj je, izgleda da nije do samog kuplunga nego do cilindara. A ko za vraga, ima poseban sistem. Predtlačen, zatvoren, i ima glavni, pomoćni cilindar i posudicu, sve u kompletu. I sad kak je to stari dizajn, ne proizvodi se valjda već više od 10 godina, sistem je napušten, a lager rasprodan. Potražio sam na svim živim siteovima, francuskim, poljskim, češkim, ma nigdje nać. I onda sam cimnuo prethodnog vlasnika, dao mi broj od lika u zagorju i od njega sam uspio nabaviti rabljeni. Skinuo je sa nekog starog i kad sam montirao, voila! Proradilo odmah, tak da je to bilo top. A montaža i demontaža full jednostavni, za same cilindre ne treba alata. Natakne se i zakrene za 1/8 kruga i tjt. Alat je trebao da se skine dio oko kočnica da se može pristupit cilindrima i airbox. Al saga trajala valjda mjesec i pol...naravno ni vremena nije bilo za to.
Dodatno, to se desilo netom prije tehničkog, pa je i istekao, odjavljivao nisam. Dođem za mjesec i pol valjda nakon isteka, veli gospođa na šalteru tehničkog, a isteklo vam je tad i tad, reko znam...i naravno, krene tehnički i šus. Ruši me radi manžetne (znal sam to, al reko valjda će me pustit, nisam bio registrira, nemre se vozit do mehaničara) i disbalansa ručne kočnice (40%, 30% max). Ugl odfurao ga mehaničaru, to su popravili (stavljene nove manžente, nove pakne ručne i podšene sajle). Dodatno sam i dao staviti nove spone. Otišao na ponovljeni tehnički, i onda prošao.
E da, malo je i kukao oko ekotesta, ali tema za drugi put...
Kaj dalje?
-Tražim i dalje limara i lakirera, da ga cijelog riješi, da mu se vrati stari sjaj
-Zamjena opruga, amortizera, felgi - atest svega
-Nabavit žaruljice za zamjeniti u kabini na bijelo, ili ovak žut retro ostaviti
-Pofixati ledice na radiju da se sve vidi
-Mozgam vezano za kuplung cilindre, a to je pitanje možda tu za znalce. Kak napraviti konverziju stare verzije kuplunga na novu? Naime po internetu kaj sam našao, verzija moga je D8, onda ima D8.5 i D9 (redizajn). On koristi zasebne cilindre i aparaturu, i navodno se može napraviti konverzija, ali nisam nigdje uspio naći kako to, neke čiste upute. Ima netko pametniji? Možda moram naći i pitati ovog kaj je kupio 406 Coupe redizajna ispred mene...
I tak, pomalo