Peugeot 207 1.4 VTi 70kw - generalni savjeti i pitanja

kralj98

Member
Pozdrav, je li netko tko je vozio sličan auto, ima iskustva sa ovim pranjem farova.

Auto posjeduje taj dio opreme, ali čini mi se da ne radi. Probao sam u sva tri načina (bez svjetala, pozicije i dnevna svjetla), ali se ne pali. Osigurač izgleda dobro i ne dešava se ništa kada stavim drugi iste amperaže.

Ako ima tko kakvu shemu ili savjet, dobro je došlo. Pozdrav

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pumpicu van i testiraj direktno na 12v... ili potegni žice do nje, ovisno kako je izvedena

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Mozda je zapušena, ne znam jel se pritiskom otvara. Sipao bih sirće u posudu za tečnost, rastvorice sve naslage. Ne treba puno sipati

kralj98

Member
Pumpicu van i testiraj direktno na 12v... ili potegni žice do nje, ovisno kako je izvedena
Hoćeš reći da imaju odvojene pumpice za šajbu i ovo? Jer šajbu uredno prska.
Mozda je zapušena, ne znam jel se pritiskom otvara. Sipao bih sirće u posudu za tečnost, rastvorice sve naslage. Ne treba puno sipati
Hvala, budem nalio čistog alkohola. S tim inače uspijem riješiti sva začepljenja, ako je do toga. Tako je draga prosula pileću juhu po mišu, pa sam s tim očistio.

diegos

Well-known member
Hoćeš reći da imaju odvojene pumpice za šajbu i ovo? Jer šajbu uredno prska
Da, obično auti imaju da svako treće/četvrto prskanje šajbe, aktivira i pranje farova (svjetla moraju biti upaljena). Također ako baš želiš farove prati, onda ručicu povučeš dvaput za redom. Kažem obično je tako, ne znam konkretno za 207.

kralj98

Member
Da, obično auti imaju da svako treće/četvrto prskanje šajbe, aktivira i pranje farova (svjetla moraju biti upaljena). Također ako baš želiš farove prati, onda ručicu povučeš dvaput za redom. Kažem obično je tako, ne znam konkretno za 207.
Ajd budem probao tako. U uputstvima od auta piše da samo trebaju pozicije biti upaljene. Mislim nije hića, al bi htio da radi kad već postoji :D

Cutac

Prèkaroš
Imaš dvije pumpice, da.
Moguće da je krepala, a možda nemaš dovoljno tekućine za pranje.

Probaj izvući perače malo van, ali nježno jer su stari, da vidiš jel ih uopće imaš. Možda imaš samo poklopce, bez ičega ispod.

Trebalo bi prati kad su upaljena kratka svjetla na prvom povlačenju, a onda nakon nekog vremena, ja mislim.

Ali čudno mi je da 207 uopće ima perače u HR, to bih očekivao za nordijske zemlje ili Austriju, Švicarsku.

Nope. Ceratec će završiti u katalizatoru jer ti troši puno ulja, a ovo za dizne nije neka sreća.
To ti je ko kad si napaljen, pa učinkovitost drkanja naspram ****nja. Jebeš i bude ti lakše i budeš na miru, a drkaš i za sat vremena opet isto.
Tak i ovo za dizne.

kralj98

Member
Imaš dvije pumpice, da.
Moguće da je krepala, a možda nemaš dovoljno tekućine za pranje.

Probaj izvući perače malo van, ali nježno jer su stari, da vidiš jel ih uopće imaš. Možda imaš samo poklopce, bez ičega ispod.

Trebalo bi prati kad su upaljena kratka svjetla na prvom povlačenju, a onda nakon nekog vremena, ja mislim.

Ali čudno mi je da 207 uopće ima perače u HR, to bih očekivao za nordijske zemlje ili Austriju, Švicarsku.

Nope. Ceratec će završiti u katalizatoru jer ti troši puno ulja, a ovo za dizne nije neka sreća.
To ti je ko kad si napaljen, pa učinkovitost drkanja naspram ****nja. Jebeš i bude ti lakše i budeš na miru, a drkaš i za sat vremena opet isto.
Tak i ovo za dizne.
Prije da je krepala onda ta druga pumpica. Izvukao sam oba perača, vrlo su lako ispala van. Samo sam ih noktom povukao. Znači da mehanizam ne bi trebao bit zaštopan, eventualno da je krepala ta pumpica. Jel znate možda poziciju iste?

Onda ništa, neću se zajebavati s tim.

EDIT: Vidim da se treba nalaziti na istom mjestu gdje i obična pumpa - odmah kod desnog kotača iza blatobrana. Budem to provjerio i naručio novu. Ima kod Kreše za 9€.

Posljednje uređivanje:
Na vrh