P0271 dizna 4 u kratkom spoju C4 Grande Picasso

Pankoz

Active member
Prilikom povratka sa letovanja u Grčkoj,po samom ulasku u Srbiju,bukvalno 10-15 km od granice odjednom mi na displeju iskoči poruka nešto vezano za ESP i automobil momentalno uđe u safe mod.
Srećom to bi bukvalno 300-400 m pred isključenje na neku benzinsku stanicu na auto putu.Stanem na parking,auto se trese u leru,ugasim i sačekam 10-ak sekundi i startujem motor ponovo opet izbaci grešku i nemirno radi na leru.Malo ga isturiram on neće preko 2000 o/min.
Pošto imam onu malu ELM dijagnostiku priključim ju da očitam i izbaci mi grešku P0271 4 dizna da je u kratkom spoju.
Zovem mog majstora da se konsultujem sa njim,on reče da pogledam da li se neka džeksna otkačila ali da je dizna ripila 1/1.Vizuelno vidim da je sve OK i pošto mi on reče da ni slučajno ne vozim automobil dalje,mada svakako to nije moguće još 450 km u safe modu ja pozovem pomoć na putu za asistenciju šlepanja.
Došli natovarili jedva Picassa na šlep sopstvenim pogonom i klaj-klaj kući.
Da napomenem Picasso je 2014-to godište i ima pređenih 262 tkm,i ovo je prvi put za skoro nepunih 7 godina da me ostavio na putu.
Iskoritiću usput ovde i iz prve ruke pohvaliti Atlas koji zaista fenomenalno funkcioniše.Za manje od sat vremena od mog poziva šlepa je došla na lokaciju da utovara automobil za šlepanje.Da nisam uplatio pomoć na putu,šlepanje bi me koštalo oko 700 E ddo moje kuće.
E sada,po dolasku kući u dogovoru sa mojim majstorom skinuće sve 4 dizne i nositi kod bošiste na ispitivanje,a ona četvrta će se reparirati ili šta već bude bilo potrebno sa njom.
Da li je imao neko slično iskustvo i je li to uobičajeno sa diznama na toj kilometraži (262 tkm)?
Screenshot_2025-09-19-13-23-26-007_com.fap.c.fap.jpg

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Je, znaju i ranije rikavat, nije baš vanredni problem... moguće da ti ponudi drugi reparirani, ostali na čišćenje

Na vrh