Osvjetljenje upaljača

visaluteju

Well-known member
Brzinsko pitanje,
Da li C4II ima osvjetljenje utičnice upaljača koje se aktivira kada se upale svjetla i aktivira ostala rasvjeta dugmića

visaluteju

Well-known member
Ima i kod mene osvjetljenje. Ovih dana sam ugradjivao i ja android multimediju u svoj C4II jer su poprilicno pojeftinile.
Kupio sam univerzalnu verziju i plasticni okvir za citroena i naravno nije dosao canbus o kojem nisam ni razmisljao kada sam porucivao pa sam ga porucio naknadno. Naravno nisu ni dosli adapteri za nase dzekove iz radija pa sam improvizovao ovih dana dok to ne dodje (sinoc je vec pao mrak pa mi bilo mrsko opet ici u auto da provjerim a citav dan sam proveo spajajuci zice)

Ono sto nisam uspio spojti je "ilumination" zica koja daje signal multimediji da su upaljena svjetla i da je vani mrak pa se ekran zatamni ili predje u tamni režim pa sam mislio uzeti struju sa osvjetljenja upaljaca, medjutim napon je 5v a ne 12 a mrsko mi se zezati sa relejima jer se nadam da ce to odradtiti canbus... ne znam gdje bih jos nasao zicu koja napaja svjetla osim ispod haube a tamo mi se ne da razvlaciti zica...

viber_image_2025-12-30_14-15-34-982.jpg

Na vrh