Nove tablice i saibracajna

sir.Oliver

Well-known member
Ne znam dovoljno o tome, samo smo kopirao odgovor pravnika. 😉 Mislim da je već bio razgovor o tome na forumu.

Ono što ja mogu reći i što je meni čudno je to da Xsahara Xsahara odmah na tehničkom nije dobio (nove) tablice svoje regije.
Možda je u Crnoj Gori drugačije.

Ok, u CG je očito drugačije. U Hrvatskoj, ako ja iz Istre (PU oznaka) kupim auto od nekoga iz Rijeke tj Primorsko goranske županije, ne mogu ga samo registrirati na svoje ime i nastaviti voziti na RI tablicama, nego odmah dobijem PU tablice.
upravo je to stvar koja mi cijelo vrijeme nije jasna . kaže da je auto prepisao na sebe .... ali barem u EU je pravilo da odmah dobiješ novu prometnu a po potrebi i tablice ( ako je isti grad / reg područje onda ostaju stare . od nove godine u SK više nema registarskih područja .... i tablice se više ne vezuju na ime vlasnika , već na auto . znači od početka do kraja života auta ista tablica )

Xsahara

Member
Ne znam dovoljno o tome, samo smo kopirao odgovor pravnika. 😉 Mislim da je već bio razgovor o tome na forumu.

Ono što ja mogu reći i što je meni čudno je to da Xsahara Xsahara odmah na tehničkom nije dobio (nove) tablice svoje regije.
Možda je u Crnoj Gori drugačije.

Ok, u CG je očito drugačije. U Hrvatskoj, ako ja iz Istre (PU oznaka) kupim auto od nekoga iz Rijeke tj Primorsko goranske županije, ne mogu ga samo registrirati na svoje ime i nastaviti voziti na RI tablicama, nego odmah dobijem PU tablice.
Rekose samo zahtjev da podnesem u MUP da ce mi dat nove za 10-20 dana kolko vec treba da ih naprave.. Kod nas je onda sigurno drugacije, mozda i nije, napisacu kad regulisem to, ako nekog drugog bude interesovalo da ima odgovor na pitanje :)
3C8C109D-3542-4664-8FF5-117E6C6D6594.jpeg
U pravu ste bili.. evo sad citam ovo, samo sto meni niko tamo nije rekao nista u vezi ovoga 😂 Samo da ne bude nekih problema kad budem htio da uzmem tablice i saobracajnu.. Tacno cu im rec da se nije vozilo auto 6mjeseci :D

Posljednje uređivanje:

Scorpyo

Active member
Ne znam za Srbiju, ali vlasništvo nad pokretninama (izuzev plovila i letjelica velikih vrijendosti) dokazuje se isključivo posjedom.
Što se pokretnina tiče: posjed = vlasništvo. Ugovor se zbog toga više ne ovjerava.
Ovo mi nema nikakvog smisla. Po tome ako netko ukrade auto, taj auto je sada u njegovom posjedu i on ga može preregistrirati na sebe...

Milosh

Test
U BiH se ne mijenjaju tablice kada se proda/kupi auto. Tablice ostaju iste, novi vlasnik na osnovu ugovora dobija novu saobraćajnu knjižicu, i upisuju ga kao trenutnog vlasnika u vlasnički karton (isto knjižica u kojoj su popisani svi dosadašnji vlasnici auta u BiH).

Xsahara

Member
Na kraj nije bilo nikakvih problema, nisu postavljali pitanja.. Dobio sam nove tablice i saibracajnu.. sad da li bi imao neke probleme da me je policija zaustavila i slicno to ne znam al sve je super proslo :)

sir.Oliver

Well-known member
Na kraj nije bilo nikakvih problema, nisu postavljali pitanja.. Dobio sam nove tablice i saibracajnu.. sad da li bi imao neke probleme da me je policija zaustavila i slicno to ne znam al sve je super proslo :)
sretno ti bilo junače .... puno kilometara , bez problema .... i nek te služi što duže .

Na vrh