Re: Neobavezni razgovori
Tko zna..možda se svi skupa iznenadimo pa rezultati referenduma ne budu u korist EU.

Daj Bože.
Prežalosno je da HR, koja ima apsolutno sve što može poželjet jedna zemlja (turizam, more,njive, možemo komotno živjeti od domaće proizvodnje,itd...), žudi za ulaskom u to sranje od europske unije. Èesi se sada recimo lupaju po glavi...Evo jednog zanimljivog teksta...
http://survival.aforumfree.com/t3573-to-je-eu
Ja ka demokršćanin, desnog političkog usmjerenja virujen da nama EU jednostavno triba.
Ne znan čime se ti baviš u životu tojest od čega živiš, ali mogu iz stavova pretpostavit da je to neki posal di tebe puno ne opterećuje jednostavnost poslovanja i plaćanja. Tebi poslodavac isplaćuje plaću za tvoj rad i tebe ne opterećuje jel bi i njemu a neizravno i tebi bilo bolje da posluje bez većih prepreka na puno širem tržištu. Na tržištu od 450 milijuna ljudi.
U mojoj obitelji ima poduzetnika koji izvoze u EU. Radi se o prehrambenim proizvodima. Ti da znaš koja je tlaka i procedura nabaviti na nekoliko desetina raznih papira, rješenja, dozvola, odobrenja i čega sve ne, kojima dokazuješ kakvoću robe i zadovoljavanje (visokih) standarda EU, da je to čudo. I opet te na jedan način stigmatiziraju, ka ovi nije "naš", pa još imaš i dodatne kontrole i provjere, a sve to košta ekstra.
Da smo u EU 4/5 tih dozvola ne bi tirbale. Standard bi se podrazumjeva. "Izvoza" ne bi bilo jer je to jedno tržište, moga bi racionalnije planirati i vodit poslovanje. Za strance si atraktivniji i sigurniji za ulaganje i ne samo za šoping-centre neg i za proizvodnju.
Evo ti dobar primjer. IKEA gradi centar u HR. I kažu da su smanjili gabarite građevine jer su im neki investitori odustali jer je postalo neizvjesno kada će HR u EU. A, šta ti to govori?
Evo ti primjer. Šta ne bi, kad smo već na Citroen forumu, jedna PSA grupa naprimjer otvorila u nas tvornicu umisto u Poljskoj i ode zaposlila 2000 naših ljudi da sklapaju automobile. Da smo u Euniji taj scenarij opće ne bi bija neizgledan , ovako je čak i sulud.
Plus šta bi dicu bez većih poteškoća moga upisati na strane škole i fakultete, mogli bi jeftinije "uvoziti" naprimjer automobile... Itd. Ma to su samo neke stvari od bezbroj njih.
Eunija podrazumjeva skroz uređenu državu. I pravno, politički i svakako. Tako da ja one sve političare šta javno govore protiv EU doživljavam isključivo ka izraz sitničarskog, osobnog interesa di će oni uspit obrniti korist u neuređenoj državi. A kod nas je brate mili sve neuređeno. Ne zna se ko sve pije, a ko sve plaća. A negdi se ne zna ni šta se pije.
I zato kad me pitate jel bi ja rađe u neku šugu zvanu "Jugosferu" ili EU, onda ja biram EU.
A da možemo sami i samostalno i kako "možemo". Evo.... Pokazali smo u dvadeset godina.