Na C3 je povremeno svjetlila lampica ulja

Automatic

Well-known member
Bratić je imao problem, pa je promjenio indikator i mjerio pritisak. Ipak, problem je bio u pogrešnom uljnom filteru. Toliko o našim trgovinama auto dijelova.
Znači, prvo filter ulja.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Aauuuu..
to bar nije skupo, kaj se konkretno dešavalo kod filtera?
se sme znat koji filter je u pitanju?
 

Automatic

Well-known member
Ne znam koji, ali povremeno bu prosvijetlilo ulje, pa se odma ugasilo. Išao mjerit pritisak koje je bio uredu, pa je promjenio indikator, ali opet isto. NNakon toga, promjenio je filter ulja i je sve bilo OK. :) Motor je 1.1.
Danas svaki pi...k proizvodi razno-razne filtere. Meni se to par puta dogodilo, a filteri su bili od poznatog proizvođača. U stvari mislim da se kradu imena. Ipak uljni filer je bitna stvar i kod jedne firme ih plaćam oko 100 kuna, a ima ih i po 20 kuna. Naravno, kod onih po 100 kuna u 20 godina nije bilo brige, ali nije bitno što kupujete nego kod koga kupujete.
 

balki

Active member
...koja steta je mogla nastat radi (vjerojatno neoriginalnog) filtera:hm:
(meni se na AX-u davno desilo da mi novi filter uopce nije propustao ulje pa sam ga odma skino i zamjenio srecom)
 

Automatic

Well-known member
Ja napravio generalku na omegi, a kum drži auto dijelove. Donio mann filter ulja i ulje mu blinkalo, pa on veli - indikator. Nakon par mjeseci motor pretukao jer je bio uvjeren da je indikator, a iz principa ga nije htio promjenit. Kasnije je ipak priznao da je bilo do filtera.
Inače, motor perem pod velikim pritiskom i ispuhujem kanale tak da špenu nakon obrade možemo izbacit iz opcije, a kad smo filter razrezali bio se nabio u jednu stranu u raspadnom stanju. Nešto krenulo po krivom? PEH!
 
Na vrh