Na 40km zvučni signal

Krky

Lakerski profesionalac
Uvjek kad ubrzavam na 40kn se javi zvučni signal kao kad je ručna potegnuta ili ostala vrata otvorena, kad sa veče brzine pada na manju i prolazi 40kn nema zvukc, samo kod ubrzavanja..
Prekidač na vratima nije, jer kad je on onda žmiga osvijetljenje na stropu..
Ručna nije jer ju u tim trenucima, pa prije i posle malo potegnem ona odmah baca zvuk posebno za sebe..
Nikakve žaruljice mi se ne pale za upozorenje na tabli, tipa motor..
Pomagajte stručnjaci.. :D
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislim da to zovu ''limitator brzine''. Najgluplji komad opreme među konkurencijom.



Na ovaj botun se pali/gasi... pokušao sam par puta, al nikad nisam do kraja shvatio funkcioniranje. Koliko se sjećam, moraš ić željenom brzinom i držati ga, a za ugasit samo još jednom stisnut.

I tako ti on daje zvučni signal kad pređeš odabranu brzinu.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Aaauuuuuu pa da :D:D
Sad sam se sijetio, kad sam malo brisal tablu, slučajno sam ga pritisnul :D:D
Lažna uzbuna :D:D
 

Cutac

Prèkaroš
Mislim da to zovu regulator brzine, najbolja moguca stvar
Slažem se!
Ne znam jel to isto kao i limitator na c4, ali taj limitator je dušu dao za grad.
Normalno voziš, a on pazi da te kamerica ne ulovi :grin: :grin:
 

ZlatkoC4

Well-known member
nije limitator brzine već samo zvučno upozorenje kada pređeš zadanu brzinu da otpustiš gas. To sam imao u C3 i moraš voziti tom brzinom i stisnuti botun pri toj brzini i onda te stalno opominje dok ga ne ugasiš. korisna je to stvar u gradu.

A za krkya je to i prevrć brzo :D
s tobom nikad dosadno.
neki dan u Citroen servisu na velikogoričkoj zove neka žena servis zašto joj stalno pišti auto i pokaziva opasnost od poledice na +3 kad vani nema leda :hm:
 

ante66

Active member
Ne znam jel to isto kao i limitator na c4, ali taj limitator je dušu dao za grad.
Normalno voziš, a on pazi da te kamerica ne ulovi
Slicno , prije su imali takve " regulatore brzine"- tesko ih je bilo ustimat.Ali super stvar je bila zvucni signal prekoracenja brzine.Limitator malo uljeni vozaca i ne daje upozorenje ( osim blicanja). A za grad je limitator zakon.

neki dan u Citroen servisu na velikogoričkoj zove neka žena servis zašto joj stalno pišti auto i pokaziva opasnost od poledice na +3 kad vani nema leda
I to "pistanje " je bila super stvar za poledicu. Zato sam i sletio jer Picaso vise nema zvucno upozorenje vec samo blicanje na desnom rubu brzinomjera.Koji je smjesten u sredini auta pa niti primjecujec opasnost od poledice.Da sam imao stri C3 nebi sklizao izvan ceste :twisted:
 

ante66

Active member
Sve ima prednosti
Koliko je kod tebe brz odziv upozorenja( blicanja) na pad temperature.Kom mene na Picassu nikakav.Upozorio me sutradan nakon prespavane noci na poledicu.Kod starog C3 odziv je bio izuzetno brz , i zvuk i blicanje.Palac gore za stari C3.
 

ZlatkoC4

Well-known member
Koliko je kod tebe brz odziv upozorenja( blicanja)
u C4 kad je temp +3 oglasi se zvučno jednom i napiše na ekran risk of ice
a u uglu svjetli pahuljica koja upozorava na moguču poledicu.
ovaj zvk se oglasi samo jednom kod paljenja auta kao i ovaj natpis. ako si dalje u vožnji moraš gledati sam na zaslon upozorenje u obliku spomenute pahuljice.

bilo bih svakako bolje da ima kao c3 redovno ponavljanje zvuka ali nema.
doduše ja sam se navikao već gledati redovno temp i tu pah pa onda i pazim. ali tu je i iskustvo vožnje po ledu i snjegu pa znam već napamet kad i gdje mogu očekivati poledicu.
 

mariola

Active member
Malo ste me sad zbunili s ovim limitator...regulator...
Na mom (C4 I) uz tempomat je i limitator brzine (valda se tak zove :) ), al kad ga nastelis na 50kmh on "gusi" sam auto i ne ide preko toga...al nema nikakvih zvukova.

Morat cu to probat zeni nariktat kad bude isla na posao :D da vidim reakcije
 

ante66

Active member
ovaj zvk se oglasi samo jednom kod paljenja auta kao i ovaj natpis. ako si dalje u vožnji moraš gledati sam na zaslon upozorenje u obliku spomenute pahuljice
Znaci kao i kod Picassa ( ali bez pahuljice) , s tim da se meni "risk of ice" pojavljuje kao upozorenje svakih nekoliko sati :twisted:
A kod mene je pokazivac skoro na suvozackoj strani pa u voznji ne uocavas.
limitator brzine (valda se tak zove ), al kad ga nastelis na 50kmh on "gusi" sam auto i ne ide preko toga...al nema nikakvih
Ti imas kao i mi -limitator.Ja po gradu imam nastimano na 73 km/h. Djabe ti je zeni stimat jer kad ugasis auto on automatski ide u "off".
 

diegos

Well-known member
Na C3 nema upozorenja za poledicu ispod -3°C... Npr. na -5 ništa, -4 ništa, i kad zagrije na -3 onda pišti :D

Limitator brzine po meni skroz beskorisno, probao jednom i zaboravio da postoji... Barem na C3 ima ogromna brojka ispred tebe pa lijepo vidiš koliko brzo voziš :D
 

ante66

Active member
samo za temperaturu od +3° i niže
I to samo kad palis auto.Na starom C3 zvucni signal je uvijek izmedju -3 i +3 , kao i za regulator brzine.Limitator nema zvuk.Meni je regulator bio dobar jer me razbudi kad predjem brzinu , a koncentracija pada nakon par sati voznje.
 
Na vrh