Moj VTS :)

Cutac

Prèkaroš
Polako, zasad imamo rupu u podu :D

Bit će valjda kroz godinu dana u stanju da se da raditi na autima. Plan je da idu dvije dizalice, Prvomajskin TES, nekakav CNC i koji 3D printer.
Svašta će se raditi, od figurica za DND, do remonta motora. Tj. svašta se planira raditi, možda kad prvi put stavimo glavu na CNC nekome završi u čelu :D

Idealno ćemo imati 0€ prihoda, tj. nećemo podleći da si natovarimo nekakav posao, osim za prijatelje.

Problem je što moramo dobro paziti što i kako, da nebi ušli u troškove koji nam se nikad neće isplatiti, npr. lakirnica. Dok složimo sve i naučimo lakirati, prođe 10k eura i 6 godina, a dotad će ovoga maznuti srce, a mene kamion.

Cutac

Prèkaroš
Jelda :D

Iskreno, previše mi je bio hype oko tog auta, neću reći da me razočarao, ali nije ono što sam očekivao.
Očekivao sam da se vozim kao lord, lagano, gospodski, ne znam... Valjda sam previše navikao na moderne aute jer, ja mislim, nisam vozio ništa starije od tipa 1985.

Izgled je jeben, osjećaj otvaranja i zatvaranja vrata super jer je jako lagano, praktički bez truda. Sic je jako mekan, baš kao fotelja doma i baš taj sic je najveći problem (meni) ovog auta.
Preko neravnina, pogotovo rupa bez oštrih rubova, ide stvarno bez da se primjete, samo lagano zapliva i treba mu 2-3 "plivanja" da se smiri. Volan nema nikakav osjećaj, okrećeš ga, a skužiš koliko si okrenuo tek kad se auto pomakne, a tome isto treba sekunda. Radi te lakoće se ne kuži jel ima luft na sredini (a realno, ima) ili je samo bezosjećajan.
Motor je oke, 2.2, 110-120 konja, ide sasvim solidno. Mjenjač je jako spor, ali precizan.

Problemi su sjedala i kočnice. Na kočnice se stvarno treba naviknuti jer je papučica (tipka) jaako osjetljiva, ali nije tako strašno, brzo se dobije osjećaj. Kad se zaboravi i sjedne na kočnicu, ljulja se ko onaj bik na festivalima s kojeg ne smiješ pasti.
A sjedala... Dok se vozi ravno je super, baš ono udobno, udobno, fino, ali svaki oblik zavoja je sranje. Na otvorenom i ajde, ali po gradu se mora baš sporo voziti jer nema nikakav oblik držanja tijela, u prvom kružnom sam se morao držati za vrata da ne ispadnem sa sjedala.

Uglavnom, odlična igračka za sporo voziti kroz Liku i Opatiju, ali za sve ostalo je vrijeme pregazilo. Želio bih probati CX, nekako imam osjećaj da je to bolje.

I drago mi je zbog toga jer ih više neću baš gledati po oglasnicima, možda (zasad) to nije za mene.

Na vrh