Letva volana/Lagano lupkanje u volanu.

Hummer0

Active member
Donator foruma
Kao što sam naslov kaže u vožnji se osjeti lupkanje odnosno pulsiranje povremeno na volanu bio sam u jednom servisu i rekli su mi da bi trebao otići u ovlašteni servis da ispitaju letvu( električnu) volana jer oni ne mogu utvrditi što je.
Vidim da po oglasima ima servisa koji repariraju letve.
Jel netko ima iskustva sa servisom električne letve volana?
Vjerojatno su ovi u ovlaštenom barem 2x skuplji.

Hummer0

Active member
Donator foruma
Ma nisam ne razumijem se baš u mehaniku zato sam ga i vozio u servis. Oni su rekli da odem u ovlašteni. Jer ne mogu utvrditi što je.

Cutac

Prèkaroš
Sve što je povezano sa volanom može biti uzrok. Dakle, od kape amortizera, do letve.
U kojim slučajevima lupka?

Hummer0

Active member
Donator foruma
U vožnji kao da pulsira, a onda počinje i lagano lupkati. Pa stane.
Vožnja po asfaltu. Možda malo više kad skrećem lijevo.
Ja ne vozim auto često većinom žena i sin.

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Jel te nadražilo Cutac? ^^

Hummer0 Hummer0 kako dugo ti se to javlja/osjeti? Moram priznat da i meni je već neko vrijeme osjet u volanu kad napravim specifičnu radnju, mislim da je meni konkretno, ako krenem iz centra nadesno motati pri kretanju/maloj brzini, ko da prođem neki brijegić, ali iskreno, već je dugo tu, pa se više ni ne brinem...
Više mi je čudno, ne znam kako bi to uopće ustanovio, kad motam desno, ko da se čuje neko 'šlajfanje' iza desno...prečudno, a nema veze s ničim...

Cutac

Prèkaroš
Jel te nadražilo Cutac? ^^
Je, je, nego ne znam šta bi moglo biti.
Samo pulsiranje bih rekao gume, ali da onda krene lupkati, nemam blage.
Možda ležajevi amortizera.
Moram priznat da i meni je već neko vrijeme osjet u volanu kad napravim specifičnu radnju, mislim da je meni konkretno, ako krenem iz centra nadesno motati pri kretanju/maloj brzini, ko da prođem neki brijegić, ali iskreno, već je dugo tu, pa se više ni ne brinem...
Kad si zadnji put promijenio ulje u servu?

andelko

Member
Kao što sam naslov kaže u vožnji se osjeti lupkanje odnosno pulsiranje povremeno na volanu bio sam u jednom servisu i rekli su mi da bi trebao otići u ovlašteni servis da ispitaju letvu( električnu) volana jer oni ne mogu utvrditi što je.
Vidim da po oglasima ima servisa koji repariraju letve.
Jel netko ima iskustva sa servisom električne letve volana?
Vjerojatno su ovi u ovlaštenom barem 2x skuplji.
Slično bilo i kod mene... Svako malo osjetim pulsiranje i kao neki blagi udarac, po pravcu ne ali po zavojitoj cesti da! Promjenio stabilizatore i od tada ništa, sve pet!

Machi89bg

Member
ja sam imao jedno vrijeme kao lupkanje kada vozim sporijem (ispod 50kmh) i kada je put neravan (ne rupe, tada se ne cuje) kao neko lupkanje na volanu ali kao da dolazi sa lijeve strane (lijevog tocka), tj na volanu osjetim lupkanje i blagu vibraciju. Nekada ima nekada ne. I ono se cuje samo na nizim temperaturama, nekada sam imao osjecaj kao da ce volan da mi ostane u rukama, koliko se cesto culo (ali ne glasno, samo onaj ko vozi to cuje i osjeti), kako su temperature presle 15 stepeni tako je to i nestalo.

Isao sam kod majstora zbog toga - i kao u inat - tada se ne cuje, bas je onako random. Promjenio sam armotizere i solje, kocnice i td (zbog necega drugog), kasnije je jednom opet bio hladni talas i opet sam mozda 2-3 cuo, tj imao u dvije tri voznje. Znaci nije bilo do armotizera ili solji armotizera.

Ovi u servisu su gledali trap, sve ispod i rekli da ne znaju sta je, jer ne mogu da osjete to u voznji, da dodjem opet kada se to bude culo :D

Sada cekam jesen pa da vidim sta ce biti...

Avladis

Member
Sorry, kasno se javljam.
Imao sam taj (sličan) problem.
Uglavnom, nakon pregleda kod razno raznih majstora, napokon se netko uhvatio posla i raskopao prednji ovjes .
Ispalo je da je krajnik potpuno bio blokiran, zaglavio se. Ako se dobro sjećam, nisu ga mogli ni izvaditi nego su ga odrezali.
Stavili novi i to je riješilo problem.

Srdjan_Va

Active member
Do skoro sam ja imao problem da kazem kao tvoj, skripanje u volanu, lupkanje, sve pregledano i sve ok, amortizer sam uzeo da menjam, dok sasvim slucajno kod majstora nismo ustanovili da je krajnica spone a to je deo izmedju letve i kraja spone, zamenio sam i kraj spone i krajnicu i to me kostalo 50e sa sve rukama..

Na vrh