aha,ma mislim da cu ici na manualca,nekako mi je sigurnije nezz.
a sto se tice motora ima samo 1.6hdi s razlicitom konjazom?
jer ima koji da ima neku zamjerku ili je samo razlika u jacini?
te jos me zanima sta bih trebo pripazit pri kupnji,sto je s dpf-filtrom,nisam imo nikad to pa nisam bas upucen,jesam ovako malo citao,ali nista previse.
Ako se voziš većinu vremena po gradu, možeš slobodno uzeti robotizirani. Trošak eventualnog popravka je daleko manji nego kad ode kvragu mjenjač tipa DSG.
Na mijenjanje brzina se brzo navikneš, ja više ni ne primjećujem. A on ipak mijenja brzine na način koji je zdraviji za mjenjač nego kad mi ručno mijenjamo.
Standardni automatik bih uzeo samo da kupujem baš novi auto i imam garanciju na 5 godina pa me zaboli za eventualne kvarove.
1.6 hdi 90ks vs 115ks u vožnji nije drastična razlika, već i taj 90ks je sasvim ok.
DPF filter zna biti zagušen, ali to je do tehnologije, ne može se tu puno. Ako se voziš stalno po gradu i sa nižim okretajima onda se s vremenom zaguši jer se ne stvara dovoljno visoka temperatura da bi čestice sagorjele. Ukoliko počne javljati poruku da je začepljen, obično se to riješi 10-15min vožnje na 3000-3500 okretaja.
U servisu ti mogu spojit auto na komp pa očitat trenutno stanje začepljenosti filtera. Mislim čak i podesiti na koliko % začepljenosti se javlja alarm.
aha oke to cu upamtiti,kazem imam u cilju kroz par mjeseci uzet,pa malo gledam,trazim informiram se.
dosad nisam vidio ni jedan 2.0hdi da je 2013 na oglasima,makar tu u austriji,jer tu mislim uzet?
a ovako sve u svemu sto se tice auto mi se svida,i izvana i iznutra,volio bih uzet s tempomatom,i tako da ima neki paket opreme,sad cemo vidit sta ce uletit.
Ako možeš ubodi Exclusive opremu.
A jel 90ks ili 115ks to je manje bitno, osim ako voziš dosta van grada i po autocesti. Meni se po gradu ne čini neka bitna razlika između 90 i 115.
Exclusive oprema od važnijih stvari ima - parking senzor, navigaciju, svjetla za zavoj, senzor za brisače, automatsku dvozonsku klimu.
E i dobra je fora što možeš mijenjat boju brzinomjera kad ti dojadi.