Klima

Legantus

New member
Kupio sam nekakav čištač klime pjena koji piše da se ubrizga u air intake (obično ispod filtera kabine?

Skinuo sam filter kabine i tamo negdje bi trebala biti cijev za dovod zraka za klimu? Ali ja to nigdje ne vidim? Ima nekakav zglob, koji je bio napola spao, on je spojena negdje iznad i to labavo? Jedino da to skinem tu neku zglobnu plastiku? Pa jel to unutra onda dovod?

Ili ja nešto krivo gledam? Uglavnom molim pomoć gdje je ta cijev za dovod zraka u kabinu?
 

Milosh

Test
Te pjene se obično ušpricaju duboko u otvore za IZLAZ vazduha (u otvore u kabini). Tako se pjena spusti i dođe do kilera i očisti ga. Pretpostavljam da može i sa druge strane (kroz ulaz vazduha), ali nisam čuo da se tako radi.
 

Damaj

Active member
Sa pjenom trba biti oprezan, znam slucaj na c4 kada su u ovlastenom bogato naspricali, pjena se pretvorila u tekucinu i slila sa na putni kompjuter i sprzila ga (navodno se kompjuter nalazi ispod zracnog kanala)
 

jboban

Istrajno trajni poèetnik
Obično su računari u autu hermetički zatvoreni. To ne bi trebalo biti problem.

Pena se odmah širi i nije tečna. Problem je ako se odmah pusti duvanje. Tada izlazi kao tečnost i razliva se svuda, ali to nije prema uputstvu za upotrebu.

Šta mislite o ovome?
 

jboban

Istrajno trajni poèetnik
Nisam za ovo jer prskaš na ventilator. Ja sam slično na BMW napravio da zariba i stane. Posle sam ga vadio i podmazivao.
 

Legantus

New member
U pravu ste bili, ne treba ovo sranje raditi. Ili ako se radi, odspojiti akumulator i čekati sto dana prije nego se upali. Ja sam čekao sat vremena, upalio i onda se elektronika zblokirala. Već sam mislio da je skroz krepalo, ali nakon par sati je proradilo, sad mi jedino javlja neki antipulltion error. Što bi to moglo biti? Jesam spržio neki osigurač ili senzor ili je ta pjena otišla u nešto gdje ne smije bit pa to javlja? Inače čini mi se da sve normalno radi??
 

Milosh

Test
Zato su bolje one pjene koje idu u unutrašnje otvore ventilacije.

Antipollution error bi trebao biti vezan za motor i ekologiju (EGR, DPF, AdBlue).
 

Legantus

New member
Ipak je nestalo sve (i taj antipollution) do jutra. Tako da je dobro prošlo kako je izgledalo.

Ma to ako će netko radit, neka otpoji akumulator i cijeli dan ostavit prije paljenja. Pvo kako piše pol sata nema veze s mozgom jer čim se upali auto vode na sve strane.

Ja sam i sipao unutra na kraju, ali očito negdje ima lufta kako je 14 g star auto i negdje je kapalo na elektroniku.
 
Na vrh