Klima gubi plin, isparivač

-dominic-

Active member
Donator foruma
Pozdrav, da li je netko imao problema s navedenim? Plin iscuri za tjedan dana, a u servisu nisu uspjeli naći gdje pušta, makar je bio cijeli dan kod njih. Zadnje rečeno da je vjerojatno isparivač. Da li sam baš baksuz, ili ga je još netko već mijenjao?

Hvala.

mirko007

Member
odi u servis gdje servisiraju klime, natlačiće ti sistem , senzorem ispitat gdje pušta , riješit, znači tamo tko se time bavi i ima opremu... da si u Kaštelima preporučio bit ti meštra, meni na dva mjesta prominili brtve i riješeno, auto ostao cca 4 sata u njih , s kvarom i punjenjem klime i ulja 90E

-dominic-

Active member
Donator foruma
Bio je baš u klima servisu, ali nisu uspjeli. Sad je napunjen u drugom servisu, pa će ostat kod njih jedan dan za 10 dana. Nadam se da će oni uspjet naći.

Mrki5

Well-known member
Sad je napunjen u drugom servisu, pa će ostat kod njih jedan dan za 10 dana. Nadam se da će oni uspjet naći.
Kršten majstor nikada ne puni klimu dok ne ispita da li gubi pritisak, a to radi kada vakumira sistem . Neće niko da gubi vreme !

Posljednje uređivanje:

-dominic-

Active member
Donator foruma
To je napravio i jedan i drugi. Ali prvi niti iz plin i boju nije našao gdje pušta. Vidjet ćemo kod drugog, inače taj mi je spasio kompresor na prošlom autu, a nisam išao odmah kod njega jer mi je malo dalje i nezgodnije za ostavit auto.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Ne znam, ali da li je i bitno? Prvi je rekao da mu padne tlak za 0.2 bara, ali da nije uspio naći gdje pušta i da sumnja na isparivač.

dinko1981

Well-known member
Kod citroena je u +90% slučajeva hladnjak klime ali ga treba skinut jer je rupa na sredini gdje se skuplja smeće

mirko007

Member
meni su testirali odmah ispred mene, spoija neku veliku bocu, natlačija sistem s uređajima biće za detekciju tog plina na koji je bio natlačen, našli na dva mjesta gdje pušta, promijenili dvije brtve, te brtvu negdje kod ulja od klime jer je i tamo balila, stavio novi plin novo ulje uzeo 90e i radi već misec ipo dana savršeno, znači odi u servis gdje samo klime na vozilima rade...

-dominic-

Active member
Donator foruma
Nažalost isparivač je i pitanju, nakon što su vizualno uspjeli doći do njega. Ne mogu to sada mijenjati, tako da sam osuđen na citroen. Pitanje da li je itko to tamo radio, jer treba raskopat cijelu u utrašnjost, i naravno neće biti jeftino.

Hummer0

Active member
Donator foruma
Nažalost isparivač je i pitanju, nakon što su vizualno uspjeli doći do njega. Ne mogu to sada mijenjati, tako da sam osuđen na citroen. Pitanje da li je itko to tamo radio, jer treba raskopat cijelu u untrašnjost, i naravno neće biti jeftino.
Meni su isto rekli da je isparivač na staroj Xsara Picasso i da treba raskopati cijelu komandnu ploču što će koštati puno sam isparivač nije skup.
Više se ne sjećam koliko odustao sam i prodao auto. Naravno kod prodaje sam rekao da treba promijeniti taj isparivač i da klima ne radi.
To samo francuzi mogu napraviti da se sve treba raskopati.
Frend mi je rekao ja ti mogu to sve raskopati, a ti poslije sastavi.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Sad moram zivkat i tražit. Probat ću još par klima servisa, ovaj bi mogao tek na zimu, jer je čovjek sam, a i sezona je.

Cutac

Prèkaroš
Isprarivač je u plastičnom kućištu u kojem su i klapne, kanali za ventilaciju, sve faking živo.

Ja bih na tvom mjestu prodao auto jer ispod soma eura nećeš proći sa novim dijelovima.

-dominic-

Active member
Donator foruma
To i očekujem, a kom da ga prodam, a treba mi auto?! Da je manje vrijedan možda, ovako sigurno ne. Zgubio bi više nego vrijedi popravak, a uvaljat auto zimi kada klima ne treba ne mislim radit.

Na vrh