Kineski ključ

Kele

PSA Fan
Zasto odustajes :) ?
Tema je bas interesantna,i rad sam ti pomoci da taj kljuc uparis.:) , da "profercera" :D
Kljuc ti je sasvim uredu cim si ga upario i sa njime upalio motor.
Koliko se secam,u bsi-ju moras uneti podatak koliko daljinskih je prijavljeno.Uobicajeno je da stoje 1 ili 2 daljinska.Proveri taj podatak u parametrima bsi racunara.
Uslikaj mi plocu kljuca sa obe strane,da vidim koji su cipovi ugradjeni.

Cutac

Prèkaroš
Zasto odustajes ?
Èisto da ne bih pretjerao sa ciframa. Jer za 500-tinjak kuna iz ovlaštenog dobijem ključ koji sigurno radi. Sada sam na cca. 200 kuna troška, još 150 uvrh glave, dalje mi je bezveze... :)

Tema je bas interesantna,i rad sam ti pomoci da taj kljuc uparis. , da "profercera"
Ako ti se da, da se i meni :grin:

Kljuc ti je sasvim uredu cim si ga upario i sa njime upalio motor.
Koliko se secam,u bsi-ju moras uneti podatak koliko daljinskih je prijavljeno.Uobicajeno je da stoje 1 ili 2 daljinska.Proveri taj podatak u parametrima bsi racunara.
Aha, znači ako se uspije upariti, elektronika funckionira?
Kod uparivanja unesem broj ključeva, unio sam 3 i upario 3.

Uslikaj mi plocu kljuca sa obe strane,da vidim koji su cipovi ugradjeni.

Kele

PSA Fan
Na zalost,sa tom elektronikom daljinski nece proraditi.Jako losa kineska kopija,koja cak nema ni mikroprekidace vec te tastere sa limovima.
Na ebayu sam nasao original kljuceve koji se prodaju sa bravom,verovatno iz slupanog auta.Kupicu ih ,zatim cu kupiti novi transponder-chip koji je otkljucan(nakon uparivanja sa autom se automatski zakljucava) i koji kosta par eura i onda cu taj novi cip zameniti na ploci od kljuca i upariti ponovo i ima da radi.
Na ovim kineskim elektronikama,sama ploca je lose uradjena i fali dosta komponenti te zbog toga daljinsko ni ne radi.
Koliko si platio kljuc ako nije tajna?

Kele

PSA Fan
I ta oba samo pale motor ali daljinsko nece raditi.Vidis da namerno ne pokazuju fotografiju druge strane ploce.Los kvalitet je u pitanju.

Kele

PSA Fan
E vidis,taj bi trebao da radi.Izgleda isto kao original.Transponder antena mu je sa donje strane,gde stoji baterija.Izgleda potpuno isto kaoi originalni kljuc.
Vidis to sto na cipu pise,pcf7941,to je oznaka transpondera i u tom cipu je samo transponder.Onaj drugi donji cip je za daljinsko.

Cutac

Prèkaroš
Ne baš, nema onaj čip koji VTS-ov ključ ima.
Dolje kod baterije, čip na kojem piše 13.560 D:61

Kele

PSA Fan
To ti nije cip,to je kvarcni oscilator.Ovde je pored donjeg cipa ugradjen,veliki srebrnasti deo_On ti sluzi da odredi kojom frekvencijom ce taj cip raditi,oscilovati.

Cutac

Prèkaroš
A vidim, vidim, hvala!
Kele, u ovih pola sata si mi pomogao kao nitko do sada, ali ozbiljno! Dužan sam ti!:palacgore:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A ono, marža kao u svakoj optici, palačinkarnici, cvjećarni... Napravi sam :D

Na vrh