Kineski auti

mali_BB

Active member
Ima li itko na forumu neki kineski auto? Volio bi čuti dojmove iz prve ruke
A eto ja sam vozio taj Jaecoo 7 ali SHS (hibrid) verzija ali sam mislio kad bi uzimao uzeti 1.6 TGDI benzinca. Ovaj SHS je zaista premium vozilo iznutra. Jako lijepo vozi i stvarno je impresivan. Nažalost taj dan čistog benzinca nisu imali na probu. Rekao mi je prodajni predstavnik da ih je prodano 60 u dva tjedna. Ono što mi se čini gdje su štedjeli je ispod auta - ovjes. I ušteda je naravno što je sve preko ekrana. Praktički nema fizičkih tipki.

diegos

Well-known member
Ja sam imao na par sati kao zamjensko vozilo onaj Seres SUV elektricni, "napucan" opremom, koža, šiber, završna obrada plastika prilično loša, volan se ne može namjestiti po dubini pa može biti nezgodno ako ne uspiješ pronaći dobar položaj za vožnju - samo zbog toga bi ga odmah otpisao.

Cutac

Prèkaroš
Ima li itko na forumu neki kineski auto? Volio bi čuti dojmove iz prve ruke
Ima frend MG ZS. Sranje ogromno, doslovno šta god pogledaš je jadno. Sjedala su "kožna", a guma ko sa nogometne lopte, sve ide preko središnjeg ekrana koji je kriminalno spor, nisam tako spor uređaj sreo ne pamtim, motor nema snage, dobava rezervnih dijelova je u tjednima i mjesecima, ono što ima od rezervnih dijelova je skupo ko padavica, nije udoban.
Ma smeće.

Ti kinezi su oke za ekipu kojoj nije bitna kasnija prodaja, održavanje i kojoj je na autu najbitnija oprema. I to ne neka racionalna oprema, nego trpaj sve da ima.

mali_BB

Active member
Ima frend MG ZS. Sranje ogromno, doslovno šta god pogledaš je jadno. Sjedala su "kožna", a guma ko sa nogometne lopte, sve ide preko središnjeg ekrana koji je kriminalno spor, nisam tako spor uređaj sreo ne pamtim, motor nema snage, dobava rezervnih dijelova je u tjednima i mjesecima, ono što ima od rezervnih dijelova je skupo ko padavica, nije udoban.
Ma smeće.

Ti kinezi su oke za ekipu kojoj nije bitna kasnija prodaja, održavanje i kojoj je na autu najbitnija oprema. I to ne neka racionalna oprema, nego trpaj sve da ima.
MG je koma. Jeftinoća se vidi na kilometre. Baš kao smeće izgleda. Ali Jaecoo ne izgleda ni približno tako.

Milosh

Test
Nisu svi kinezi isti i mislim da se ne može tako generalizovati.

Btw, ja sad bio 7 dana u Madridu i svaki dan sam vidio barem 30 komada BYD Seal-a. Meni predobro izgledaju.

mali_BB

Active member
Nisu svi kinezi isti i mislim da se ne može tako generalizovati.

Btw, ja sad bio 7 dana u Madridu i svaki dan sam vidio barem 30 komada BYD Seal-a. Meni predobro izgledaju.
BYD nije ni malo jeftin. Oni su neka kategorija iznad.

szahtila

Well-known member
Mene kod tih kineza više brine da te firme mogu nestati preko noći i nestati mogućnost servisiranja. Problem je servisirati i ovu evropsku i japansko/korejsku tehniku kad se pojavi problem sa elektronikom, kako tek servisirati te kineske marke

mali_BB

Active member
Mene kod tih kineza više brine da te firme mogu nestati preko noći i nestati mogućnost servisiranja. Problem je servisirati i ovu evropsku i japansko/korejsku tehniku kad se pojavi problem sa elektronikom, kako tek servisirati te kineske marke
legitimna zabrinutost. Ja sam gledao taj 1.6 TGDI - tu nema neke mudrosti. Ulje, filter, svječice i to je to. Ovjes klasika mcpherson sprijeda iza multilink, standardni amortizeri tako da tu nema nekih razloga za brigu. Ali da, jedino ostaje elektronika i dijelovi ako razbiješ far itd.

Milosh

Test
Niko tu neće nestati preko noći. To je ista situacija u kojoj su prije 20 godina bili Kia i Hyundai, malo ih, tek počeli, ljudi nepovjerljivi, i sl.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Niko tu neće nestati preko noći. To je ista situacija u kojoj su prije 20 godina bili Kia i Hyundai, malo ih, tek počeli, ljudi nepovjerljivi, i sl.
Po meni nije niti blizu ista... Koreanci su skoro 20 godina prvo u Europi jednostavna vozila sa pouzdanom mehanikom. Često su i bili samo 'preobučeni' europljani.
I uz to debelo jeftiniji od europljana.

Kinezi idu potpuno suprotno... dosta skupa vozila sa neprovjerenom mehanikom (u Eu).

Puno riskantnije po meni, za kupce i kineze same...

Bilo kako bilo, ova dva kineza što sam vozio su oba drek.
Jedan je onaj Prdež T5 iz Autohrvatske... iz vana čak i izleda ok, ali završa obrada i materijali su koma. Motor navodno ima hrpu kineskih konja (sad gledam 197 :D), no u praksi je to kao 120-130 standardnih konja u normalnim autima.

Drugi je Surfajući Dupin, nekakva mala električna škatula. Tu pak završna izgleda bolje od ovog prije, ali očajna ergonomija. Tih par tipki što je - su na rubu koristi, a ekran je tako prekrcan sa suludo malim fontom, da je po meni beskoristan. Sigurnije je meni tipkat po Ajfonu u ruci nego po tom tabletu.
Električar je, tako da neznam podatke, čupne na ravnom solidno ko neki veći dizel, ali preko 80 to već nestaje. I sve je to divno krasno dok ne dođeš u zavoj... U kružnom sam se baš ono trznuo koliko je to loše bilo, auto samo baca sa lijeve na desnu. Djeluje kao da mu je težište vrlo visoko, a ovjes iz Daewoo Tica iz 1996.

Za MG ZS mogu napisati isto što i Cutac, samo ga je čovjek prodao unutar godine dana od kupovine... 1.5 atmosferac. Spušio solidnu lovu na njemu.

Poznam još jednog vlasnika, ima onaj Geely SUV što je dizajniran u NFS2: Underground. On ne želi baš pričati o autu, al žena baca negativne hinteve...

Ovaj (Edin) Džeko 7 što Jura testira i slične ogromne kineze čudnih imena sam vidio u Ljubljani na sajmu... svaki kinez koji djeluje bolje složen košta sulud novac. Bilo je cifri i +100k€.
Ajde ova raja što hoće biti drugačija, pa spička 30k€ na kineza umjesto Golfa, ali ne kužim tko će normalan baciti toliku hrpu love

Cutac

Prèkaroš
De ljudi jeste diht, di će tko točan dati >30k€ za auto kojem ne zna ime pročitat?
Oke, da je najpouzdaniji, zvekneš ga negdje, polomiš masku. Di ćeš ju nabavit? U ovlaštenom nakon 45 dana čekanja, a na otpadima će se pojaviti dva komada nakon 8 godina.
Sve prek ekrana, neš se sjebe? Koji električar će te uzeti? Kak ćeš išta pod milim bogom napraviti u autu bez tog multifunkcionalnog ekrana?

Je garancija. Čak i ak ne bude natezanja sa dilerom i proizvođačem, koliko je vrijeme čekanja?
Kažem, da je to 15k eura pa da ko ovaj moj biser date te novce, ajde, ali 35, 40, 45 tisuća eura za nešto random, a za te pare se uzme EU ili Japanski auto sasvim solidne klase, motorizacije i opreme?
Za šta, za opremu koja ima 540° kameru? Kakva su ovo aliexpress sranja?

1761575348330.png

Na vrh