Niko tu neće nestati preko noći. To je ista situacija u kojoj su prije 20 godina bili Kia i Hyundai, malo ih, tek počeli, ljudi nepovjerljivi, i sl.
Po meni nije niti blizu ista... Koreanci su skoro 20 godina prvo u Europi jednostavna vozila sa pouzdanom mehanikom. Često su i bili samo 'preobučeni' europljani.
I uz to debelo jeftiniji od europljana.
Kinezi idu potpuno suprotno... dosta skupa vozila sa neprovjerenom mehanikom (u Eu).
Puno riskantnije po meni, za kupce i kineze same...
Bilo kako bilo, ova dva kineza što sam vozio su oba drek.
Jedan je onaj Prdež T5 iz Autohrvatske... iz vana čak i izleda ok, ali završa obrada i materijali su koma. Motor navodno ima hrpu kineskih konja (sad gledam 197

), no u praksi je to kao 120-130 standardnih konja u normalnim autima.
Drugi je Surfajući Dupin, nekakva mala električna škatula. Tu pak završna izgleda bolje od ovog prije, ali očajna ergonomija. Tih par tipki što je - su na rubu koristi, a ekran je tako prekrcan sa suludo malim fontom, da je po meni beskoristan. Sigurnije je meni tipkat po Ajfonu u ruci nego po tom tabletu.
Električar je, tako da neznam podatke, čupne na ravnom solidno ko neki veći dizel, ali preko 80 to već nestaje. I sve je to divno krasno dok ne dođeš u zavoj... U kružnom sam se baš ono trznuo koliko je to loše bilo, auto samo baca sa lijeve na desnu. Djeluje kao da mu je težište vrlo visoko, a ovjes iz Daewoo Tica iz 1996.
Za MG ZS mogu napisati isto što i Cutac, samo ga je čovjek prodao unutar godine dana od kupovine... 1.5 atmosferac. Spušio solidnu lovu na njemu.
Poznam još jednog vlasnika, ima onaj Geely SUV što je dizajniran u NFS2: Underground. On ne želi baš pričati o autu, al žena baca negativne hinteve...
Ovaj (Edin) Džeko 7 što Jura testira i slične ogromne kineze čudnih imena sam vidio u Ljubljani na sajmu... svaki kinez koji djeluje bolje složen košta sulud novac. Bilo je cifri i +100k€.
Ajde ova raja što hoće biti drugačija, pa spička 30k€ na kineza umjesto Golfa, ali ne kužim tko će normalan baciti toliku hrpu love