Kasko za stakla

Mirage

Well-known member
Svakako preporuka za agencije koje posreduju u osiguranju.

Primjera radi ja sam Berlinga osigurao redovnu policu i Full kasko za 3500 kn. Ili točnije polica me izašla samo 900 kn a za astru staru 20 godina i 55kw sam plačao po 1100-1200 samo policu.

ZlatkoC4

Well-known member
To što oni ne vole je jedno ali ako se ne varam negdje u zakonu pišenda moraju na svaki poziv izaći tako da xD
policiju ako zoveš zbog minimalne štete mogu ti faktrurati račun za izlzak.

sve manje štete koje sam napraviš croatia osiguranje isplačeva bez ikakvog problema 100%
kad razbiješ auto da je velika šteta onda moraš zvati policiju da te alko testira da bih ti kasko pokrio štetu jer ajko si pod alkoholom zaboravi kasko.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma

toma

Active member
Možda po ovome:
Cjenik iliti Rješenje o utvrđivanju cijena posebnih troškova nastalih radom Ministarstva unutarnjih poslova
Ovim Rješenjem utvrđuju se cijene troškova kaznenog i prekršajnog postupka nastalih radom Ministarstva unutarnjih poslova (u daljnjem tekstu: Ministarstvo), cijene troškova za usluge koje Ministarstvo obavlja na zahtjev fizičkih i pravnih osoba te način njihovog obračuna i naplate.

u prijevodu nemaju ti što naplatit jer ih ne zoveš da ti crtaju ili mjere alkohol ako ti je netko na parkingu razbio staklo, cijelog ga izgrebao i slično

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa kad ih nazoveš, zahtjevaš da dođu :D

Ma naravno, moraju doć i nema pitanja o naplati ako nisi za ništa kriv.
Evo što generali kaže za kasko:

Generali je rekao:
U slučajevima manjih oštećenja vozila (ogrebotine, udar kamena u staklo i sl.) nije potrebno oštećenja prijavljivati policiji, ali je poželjno u rokovima navedenim u uvjetima kasko osiguranja vozila pristupiti prijavi i procjeni štete na vozilu.

ZlatkoC4

Well-known member
po kojem članku zakona će tebi policija naplatit izlaz? što su oni vodoinstalateri?
rekao sam ako ga ti razbiješ ne ako ti ga netko razbije ne čitaš što pišem. a svaki ozbiljniji osiguravatelj će ti reći isto da ako si npr. negdje sletio i napravio npr. 10tkn štete na autu da moraš zvati policiju da bi te između ostalog i alkotestirali inaće ti osiguravatelj može odbiti isplatu štete.
sasvim druga stvar je kad ti netko drugi ili nešto drugo napravi štetu.
a policija može za manje štete naplatiti izlazak za nepotrebne stvari.
u pravilu se za male štete koji si sam napravio samo obratiš osiguravatelju. a ako te je netko lupio i šteta je minimalna onda samo se uzima euro izvješče i prijavi osiguravatelju ne zove se policija za takve stvari.

ali ne želim o ovome politizirati informiraj se kod nadčežnih pa češ čuti jer ima određeni minimalan iznos do kojeg se policija ne zove a ako se zove onda mogu naplatiti isti izlazak nepotrebni inaće.

sad dali su policajci vodoinstalateri to ne znam to je tvoj zaključak. oni samo rade svoj posao koji im zada njihov šef.

toma

Active member
a ako te je netko lupio i šteta je minimalna onda samo se uzima euro izvješče i prijavi osiguravatelju ne zove se policija za takve stvari.
to napravi i zaboravi da ćeš izvući novce od kaska za popravak..prije jedno 4 mjeseca frendica imala prometnu i iz osiguravajuće kuće (nisam siguran al mislim da je CO) nisu htjeli prihvatit europsko izvješće već su tražili policijski zapisnik i zbog toga je još zaradila 750 kn kazne od policije zbog nesreće

ZlatkoC4

Well-known member
to z nači da je policija bila?
A sa croatia osiguranjem znam da nema problema po tom pitanju ako je izvješče ispravno potpisano i naveden krivac nesreče odnosno potpisan. tu ne treba izvještaj policije. ako je šteta na prvu veća od 2tkn onda je već potrebno zvati policiju kad se radi o sudaru dva vozila.

toma

Active member
da, izašla je policija na zahtjev osiguravajuće kuće dok sama šetata na oba vozila nije bila veća od 1500 kuna

pokra89

Well-known member
ja sam sasvim slučajno razbio suvozačevo staklo. e sad, problem u mene je sto je staklo akusticno (dvoslojno), i cijena mu je drastično veća nego obično.
suma sumarum, otišao u croatiu, oni napravili zapisnik, ja na otpadu staklo našao za 70 eura (u ovlaštenom košta 310), oni mi danas uplatili iznos od 90 eur.
sad ne znam koja bi bila situacija da sam u ovlaštenom radio, tj nisam siguran bi li u cijelosti pokrili iznos, al nisam imao vremena se s tim natezati pa na kraju izvisiti.

markan1000

Well-known member
moja dva iskustva s kaskom na štetama do 1500 kuna su bila da se pojavim, prijavim štetu, u ovlaštenom je popravim i osiguranje namiri trošak ovlaštenm servisu, bez puno dodatnih pitanja i bez ikakve policije. dakle, radilo se o iznosima koji su bili manji nego premija koju sam uplatio. i u oba slučaja se radilo o ovdje osporavanom jadranskom osiguranju, prijavu sam radio u poslovnici odmah nakon rotora u Zagrebu. I radilo se o štetama koje su nastale na parkingu ili koje smo sami uzrokovali (ogrebotine).
Iako, sad sam čuo da su SVI osiguravatelji značajno digli zahtjeve onoga što traže prije isplate štete, te da neki od njih ne priznaju niti popunjeno izvješće o nezgodi, bez da je zvana policija.
A ljudi moji, ne moramo se ničem čuditi, liberalizacija tržišta osiguranja i ovako značajan pad cijene polica morao je uzrokovati to da će osiguravatelji na sve načine pokušavati iubkjeći isplate štete jer love nemaju, odnosno imaju je sve manje. to je tako, negdje dobiješ negdje izgubiš...

Na vrh