https://www.fluke.com/en-us/learn/blog/digital-multimeters/how-to-test-for-continuityPrespojivao sam zice na bozur crevu kod gepeka, pa zanima me kako ispitati dali sam ok povezao. Pokusao sam unimerom, ali neznam bas tacno kako se radi to, pa ako neko zna molim da mi malo pomogne.
Uf, nemogu se bas snaci, izgleda da cu morati da odem kod elektricara...
Ako sve radi, onda si povezao.dali sam ok povezao
Sada znaš gde si pogrešio .Ali zaboravio sam da isklucim akomulator pa sam napravio neki spoj pa mi crkla brava
Da nisi pomešao sa osvetlenjem tablice ? Znači prepoznaje bravu ? Nemaš plus na za motorić koji treba da zabravi. Oslobađaj žice dok ne ugasiš treće stop svetlo . Najverovatnije da si pomešao žicu od trećeg stop svetla i motorića u bravi. Mogao si da rastaviš bravu da vidimo šta je gorelo . F2 30 A je od cb. Koji je to C4 ?Zaboravio sam da kazem da mi trece stop svetlo non stop sveti i kad ke auto ugasen, pa sam isvadio konektor.
Toje od CB nema veze jer samo ta ne radi . Mikro prekidač proveri obavezno . Nisam ti rekao misleći da se to podrazumeva kada se radi oko brave . Na treće stop treba da ide plus kada dirneš pedalu od kočnice. Nije mi jasno kako i odakle dobije napajanje . Tražio sam u AutoDati shemu ali nema za CB .Gde je taj osigurac,
Da nisi pomešao sa osvetlenjem tablice ? Znači prepoznaje bravu ? Nemaš plus na za motorić koji treba da zabravi. Oslobađaj žice dok ne ugasiš treće stop svetlo . Najverovatnije da si pomešao žicu od trećeg stop svetla i motorića u bravi. Mogao si da rastaviš bravu da vidimo šta je gorelo . F2 30 A je od cb. Koji je to C4 ?
Mala opaskaPodesiš unimer na pištalicu pipalice na izlaze pa pomeriš prekidač .
Može .Kvalitetnije je da instrument postavi na omsko područje i tako mjeri. Dobrim kontaktom može se smatrati sve ispod 1-2 oma
Proverio sam konektor brave, koliko sam uspeo da izmerim ima napon, tri zice idu u konektor u dve ima napon 12 vImaš li ti napon na konektoru od brave ? Pogledajte privitak 8193
Tako i treba, jedna bi trebalo da bude masa. E sada nije mi jasno kao ima napon na obe jer jedna je za za zaključavanje a druga za otključavanje .dve ima napon 12 v
Minus unimera sam ubacio u crvenu a plus u plavu u dao mi 12v, neznam dali tako trebaTako i treba, jedna bi trebalo da bude masa. E sada nije mi jasno kao ima napon na obe jer jedna je za za zaključavanje a druga za otključavanje .