Kako hladi klima C4 II

Phantom

Drajver
danas sam punio klimu prvi puta jer već u martu sam vidio da slabije radi, nije više radio ni kompresor, kaže majstor bilo plina skroz malo...
malo me uplašio s time da kao citiram ''takav auto nebi smio imati punjenja osim ako negdje ne pušta... napravio je znači sve vakumiranje, diagnostiku ništa, punjenje uv nekom bojom ako slučajno pušta da vidimo gdje...sada sam palio super hladi...:cool:

Jose

predsjednik države
danas sam punio klimu prvi puta jer već u martu sam vidio da slabije radi, nije više radio ni kompresor, kaže majstor bilo plina skroz malo...
malo me uplašio s time da kao citiram ''takav auto nebi smio imati punjenja osim ako negdje ne pušta... napravio je znači sve vakumiranje, diagnostiku ništa, punjenje uv nekom bojom ako slučajno pušta da vidimo gdje...sada sam palio super hladi...
Ne bi smio da ostane bez plina.
Šta ti je pokazao UV?
Meni je morao mijenjati hladnjak, pa se nadaj da pušta negdje drugo.

akiramar

Active member
Meni je bio problem u hladnjaku klime. Neka cijevčica je puštala. Promijenjeno, pa sada radi k'o urica.
Inače to je boljka naših C4 i 308. Hladnjak je od jednog materijala, cijev od drugog i dolazi do elektrolize. Nakon nekog vremena se taj materijal cjevčice potroši i eto rupe.
Promijenio kod Hrastinskog... Toplo preporučam.

Phantom

Drajver
katastrofa, poslije 5 dana opet sam na istom, izluftilo 50 eura u zrak..
danas upalim klimu (koja je još juče radila) samo čujem fijukanje lagano znači plin prazan, više se ne igram sa lokalnim auto majstorima, idem na servis od citroena da vidim na čemu sam, ali baš sam ono baš ljut :mad:
Ne bi smio da ostane bez plina.
Šta ti je pokazao UV?
Meni je morao mijenjati hladnjak, pa se nadaj da pušta negdje drugo.
pogledam na citro servisu ako me prime u novom mestu zbog gužve, tamo sam pravo zadovoljan sa uslugom...

Meni je bio problem u hladnjaku klime. Neka cijevčica je puštala. Promijenjeno, pa sada radi k'o urica.
Inače to je boljka naših C4 i 308.
sve mi se čini da sam i ja na istom

Jose

predsjednik države
Pa ako su ti stavili boju, otiđi do tog ranijeg servisa da ti pod UV lampom vide gdje pušta. Taj pregled je gratis, jer su ti boju vjerojatno naplatili.

Phantom

Drajver
Pa ako su ti stavili boju, otiđi do tog ranijeg servisa da ti pod UV lampom vide gdje pušta. Taj pregled je gratis, jer su ti boju vjerojatno naplatili.
nebi komentirao uslugu, jer radionica je ono jedna od većih, samo majstori su različiti ja sam naletio na čovjeka kojem više nebi vozio auta jer već se izgubio u aparaturi sa oznakama i da nisam bio blizu bi mi postavio postavke od c4 picasso nebi više u detalje ima toga još...znači citroen servis NM, tamo momci znaju šta rade ali mi je bilo glupo za punjenje da idem 50 km ali eto bolje da sam...

Phantom

Drajver
konačno bio na citreon servisu morao sam zamijenit hladnjak , sada imam orginal, mejd in dzermani :grin:, ima dva sloja zaštite, testirao odlično radi, hladi ko lud...garancije 3 godine u slučaju kvara...spricali mi haubu unutra,nešto lijepili po njoj...mini servis akcija...eto super zadovoljan...:p...inače evo reklame citroen autokuća Ac Vidic, Novo Mesto...same pohvale...

marko1103

Member
Moje iskustvo s 1. redovnim servisom (dakle ovlasteni Citroen)...

Kad je bio "nov" (citaj do 1. servisa) sve ok, na 21,22 lijepo hladan vijetar puse a klima na 2. automatskom stupnju puse sasvim pristojno niti jako niti slabo. Od pocetka kada ju upalis skoro odmah hladan zrak. Bio sam jako zadovoljan.

Nakon servisa klima radi cudno. Puse potpuno drugacije. Cak i bez klime na 1. od 3 automatska stupnja puse puno jace, ali jako slabije tj nema one hladnoce. Do danas nikad ju nisam digao na 2. ili 3. stupanj jer mi probije usi puhanje (glasnocom).
Osjetim na gasu da je klima upaljena a i po zvuku. Skuzio sam kao da ventilator radi non-stop. Uglavnom po meni rekao bih da radi losije. Nisam siguran do cega je ili mi je netko u servisu maknuo plin (mozda pricam gluposti)...

Sutra idem na 2. redovni servis pa cu bas vidjet kako ce bit poslije.
Neznam dal bih to uopce reklamirao tj napomenuo prije servisa...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Uhhhh... ovlašteni :D

A napomeni, trebao si odmah nakon prvog servisa... Lako moguće da su štogod shebali, al nakon godinu dana je to nebitno.
Vidi što će reći, al pusti si opciju da s klimom odeš po drugo mišljenje kod nekog specijaliziranog ako bude komplikacija

Damaj

Active member
Ako ti nije istekla godina dana od zadnjeg servisa, reklamiraj, jer imaš jamstvo od godinu dana i na ruke. Mada sumnjam da će ti išta priznati. Zamoli da izvrše dijagnozu računalom, provjere softverske postavke klime i neka ti provjere količinu plina. To ti sve ne bi smjeli naplatiti ako je auto pod jamstvom.

Na vrh