Jumper 2.8hdi (2006) - ne rade zmigavci

prospect30

New member
Pozdrav,

Jucer su mi se zmigavci poceli blesirat, lijeva strana je jedva radila (malo upali pa ugasi i preskoci par ciklusa). Kasnije su skroz crkli. Desna strana radi normalno.

Od kuda da krenem? Je li moguce da je od ovih kisa voda negdje probila i napravila kurslus?

prospect30

New member
Moguce, proveri ispod haube
Sto da provjerim? Pogledao sam kutiju osiguraca, suho ko barut kao o ostalo. Relej koliko sam shvatio nije tamo vec u konzoli, u sklopu onih gumbova za sva 4, maglenke i to...

Skinuo sam sve farove, vizualno provjerio zice, djeluje sve okej na prvu...

prospect30

New member
Meni to zvuči na osigurač ili kutiju sa osiguračima. Vodu sam imao u prednjem faru pa je zmigavac i dalje radio.
Osigurac je jedan, dolje kod volana. Ispravan je, jer kad izvucem ga van, ne rade zmigavci i ostalo kak je navedeno, nisu ih razdvojili

5310АDirection indicators
Hazard warning lights
Dashboard illumination

prospect30

New member
Spoj sijalice i grla, ili masa negdje nije dobra.
Sve farove sam provjerio, zamjenio odmah preventivno zarulje jer su bile ocajne i nisu vise bile narancaste. Kada sam zamjenio sve zarulje, skuzio sam da na blatobranu, lijevi zmigavac ima stalno struju, tak da vjerojatno je do njega...

Moram sad vidit kako pristupit tim zicama, da popratim kuda idu..., ideja je bila skinut blatobran, al bilo je vec kasno pa mi se nije dalo

mirko007

Member
slično bilo, žmigavac zadnji lijevi slabo radio, prilikom stiskanja kočnice ako radi žmigavac oboje jedva trepere, pregleda čitav taj far us pomoć druge osobe koja je stiskala i palila, na kraju masa na onu čitavu ploču u djeku zezala, u servisu nemoš kupit djek več instalaciju komplet do sljedećeg djeka a cijena ajme, uzeo klišta prije djeka precvika masu stavio dodatno metar kabela i masu spoio drito na onu ploču gdje stavljaš sijalice, već četiri godine radi bez problema, duži kabel iz razloga vadjenja fara i zamjene žarulje

prospect30

New member
slično bilo, žmigavac zadnji lijevi slabo radio, prilikom stiskanja kočnice ako radi žmigavac oboje jedva trepere, pregleda čitav taj far us pomoć druge osobe koja je stiskala i palila, na kraju masa na onu čitavu ploču u djeku zezala, u servisu nemoš kupit djek več instalaciju komplet do sljedećeg djeka a cijena ajme, uzeo klišta prije djeka precvika masu stavio dodatno metar kabela i masu spoio drito na onu ploču gdje stavljaš sijalice, već četiri godine radi bez problema, duži kabel iz razloga vadjenja fara i zamjene žarulje
Znaci ak minus precvikam i direkt spojim na sasiju iz grla zarulje, trebalo bi radit?

Na vrh