Izmjena unutrašnjeg osvjetljenja

C4c4

New member
Pozdrav,
Zanima dali mogu staviti led žarulje u unutrašnjosti auta (svijetla koja se upale pri ulasku u auto), te kako se skidaju plastike, dali sve ide dole ili se pojedinačno otvaraju. Te dali se mogu staviti led na osvjetljenje tablice i koje bi tamo padale također.

sir.Oliver

Well-known member
naravno da možeš .... ja osobno ih imam , eto već više od tri godine .... jedino u kabinskim svjetlima , i naravno rikverc svjetlima ..... i nemam nikakvih poteškoća s tim

Cutac

Prèkaroš
Prednju plafonjeru skidaš tako da potegneš prema dolje od šajbe, zadnju mislim od strane zadnjeg stakla na dolje. Dalje ćeš skužiti što trebaš.
Sve su ti W5W.

Kad je već tema tu, ja se u oba Citra kroz zadnjih 10-ak dana vratio na ful halogeno u interijeru, osim u gepeku. Ne paše mi ta hladno bijela boja.

C4c4

New member
Hvala na odgovorima. Taman sutra idem kupit 8 w5w ledica 😄. Naručio sam preko interneta led za dnevna svijetla jedva sam našao p21/5w led. Znate možda dali je kažnjivo ako ugradim to i h7 led?

C4c4

New member
Ali kakva je razlia staviti led zarulje i imati led far ugraden? Ugradio bi ja bio jos ranije led farove kad mi je jedan puko, no svi led farovi su pisali da su za godista 2015 pa na gore. Moj je 2011.

Cutac

Prèkaroš
LED farovi od 2015 samo imaju LED DRL i žmigavce, nemaju LED kratka.

Razlika je što stavljaš žarulju koja emitira svjetlost na jedan način u sklop namijenjen za žarulje koje emitiraju svjetlost na drugi način.
LED žarulje nemaju 360° rasip kao H7 halogene i vrlo često imaju nepravilno pozicionirane/u diode/u i na kraju ti snop nije kakav treba biti nego svijetli posvuda, i po cesti i po zraku.

Ako želiš poboljšati kratka svjetla, ili uzmi Philips XV žarulje ili napravi xenon konverziju. Ali za to ti treba novo ožičenje, novi farovi, senzori visine, ECU farova, novi spremnik tekućine za šajbu, dodatna pumpa, perači i crijeva i dijagnostika.

C4c4

New member
Se mogu ti led farovi s modela 2015 ugradit na model iz 2011 da bi radile i bez da izbaci gresku, a za h7 sam samo pitao misljenje, posto sam nevdavno kupio halogene h7, koje nisu zute vec bijele i dovoljne su, no ove za drl su jos uvijek jako zute i slabe, zato sa narucio led verziju.

C4c4

New member
Vec kad smo kod te teme, zanima me koje su zarulje u stop svjetlima i rikverc kameri te koliko ih ima?
Vec kad smo kod te teme, zanima me koje su zarulje u stop svjetlima i za rikverc te koliko ih ima?

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Moram priznat da se oko mene reduciralo dosta, makar ima još specijalaca. Ostalo je dosta tog smeća u kombijima i kamionima.
Lokalna STP recimo dosta gleda na to kod nas... nema šanse da se provučeš sa ledom halogenoj lampi.

Cutac

Prèkaroš
Pogotovo sad kad su farovi svima zamazani, ****im. Jučer je iza mene bio jedan megan uvoz generacija sa xenonima. Htio sam mu na semaforu farove polupati.
A tek stare Honde, i Alfe 147 i GT sa xenonima, e. I Focusi, ona dostupna-čobanima generacija.
Katastrofa, baš mi ide na onu stvar voziti po noći, a to je fala bogu od 4 popodne.

A o ovima koji voze sa maglenkama da ne pričam. A ima jedan E81 sa origigi xenonima, to ne smeta, ali ima neke krvnički jake angel eyese koji blješte. Ne znam šta je ljudima...

A s druge strane Puntići dvoje i megani dobra generacija sa projektorima koji tinjaju slabije nego pozicije :D

C4c4

New member
Pogledao sam par videa za te H7, i stvarno svijetle svugdje, jedna dovoljna da zamjeni osvjetljenje dva auta. No da se vratim na glavnu temu. Kada sam mjenjao zarulje u interijeru, zabrovio sam da ima i osvjetljenje pored ogledala, poslat cu sliku pa ako netko zna kako se to izvadi van, pokusavao sam i nije bas islo, i koja je uopce to zarulja, nije ista kao ove ostale W5W (ove su zapravo prestale radit pa ih zelim zamjenit).

Prilozi

Na vrh