Izgorjelo treće stop svjetlo

bojan111111

New member
Izgorjela mi je treća stop lampa. Ona iznad stakla. Ne znam kako doći do žarulje da ju promijenim. Iznutra se ne može, jer je zatvoreno u lim, pa bi moralo izvana, ali nema nikakav šaraf ili nešto slično. Strah me da ne počupam plastiku bez veze. Je li netko to mijenjao?
 

Mrèela

New member
Strah me da ne počupam plastiku bez veze.
Probaj lagano da prstima potegneš prema dole .
Je li to sa više sijalica?
Tu može biti do kontakta,a videćeš kada skineš plastiku,očisti sve i promrdaj kontakte na sijalicama i ima da radi.:cool:
 

bojan111111

New member
ovako to izgleda izvana i iznutra, ova plastika djeluje kao da će puknuti kad ju malo probam povući sa šarafcigerom a iznutra nemaš pristup jer je obloženo limom



 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Skida se s unutarnje strane. U ovim rupama s unutarnje strane bi morala biti metalna polugica, pipac, osigurač... koji se pogurne s odvijačem.



I onda stavljaš 16W W2.1/9.5d 10mm

 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Ovo bi trebao bit postupak :

"If the light you are refering to is the one on the spoiler of a C3, then it is actually easy to change that bulb. You open the boot lid and you will see on the top that there are two holes. U then have to look inside them and you will see metalic clips. You simply use a flat screwdriver and just gently press whilst pushing upwards. You do the same even on the other side. You can then close your boot lid and you will see that the place where the bulb is, is out. You then just slide the old bulb out. You then push the new one in and then you are done. Now to return the bulb holder you do that with the boot lid still closed. You just simply put one side in first and then you gently push the other side. You will hear a little snap and you will know that it is in place. You can also test it by trying to pull it out. Basically that's it."
 

Mrèela

New member
unutarnje strane bi morala biti metalna polugica,
Na slici se ne vidi osigurač-polugica,ove sijalice idu tu,ako nema s unutrašnje strane to kako si opisao onda bi morala ići izvana,pritiskom ka dole ili gore.
Probaj ponovo pa vidi gde se plastika neda odvojiti.Bjelivuk ovo što je rekao ima smisla,samo ja ne vidim ništa u tim rupicama,a opet,ne verujem da su bezveze tu.:confused:
 

bojan111111

New member
Hvala svima na pomoći, riješio sam problem. U ovim rupama iznutra ima osigurać sa jedne i druge strane kojeg nisam vidio odmah nego tek kad sam svijetlio sa baterijom. On se stisne i cijela lampa ispadne van. Ide jedna ubodna žarulja kao na slici u postu iznad. Još jednom hvala na pomoći.

Krky@ ona plastika lijevo i desno od lampe je zaljepljena sa nekakvim kao silikonom tako da bi ju trebao ščupat dolje i onda oblaćit u foliju ako ti se da igrat sa time pa natrag zaljepit sa nečim čvrstim
 

Krky

Lakerski profesionalac
Ovaj tjedan valjda dojde folija prek ebaya pa bumo probali se zafrkavari, planiram retrovizore i onu crnu rucku na zadnjoj haubi iznad tablice
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
obavezno slikice kad se to napravi ;) I nemoj trošit lovu na loše/jeftine folije... Èak i kod nas se isplati kupit, nisu strašne cijene... a barem su 3M orginal folije
 

hrle

New member
I meni se plastika oko tog štop svjetla malo odlijepila i ne izgleda baš lijepo. Èime bi se to valjalo zalijepiti da drži kako treba?
 

Krky

Lakerski profesionalac
I meni je zgorela nedavno, skuplja je nego ove druge, neka ubodna ide, zaboravil sam naziv, oko 25kn dojde
 
Na vrh