Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Marko

Well-known member
Ajme!

http://danas.net.hr/hrvatska/mrsic-predlaze-da-mladi-godinu-dvije-rade-bez-place

Svaki dan sve gore i gore izjave i ideje... Neki tako i tako rade badava za svoje poslodavce - tu se pobrinite i napravite reda da svaki dobije zarađeni kruh. U biti vi se trudite da tu pljačku i porobljavanje radnika ozakonite! Sramota!

Sad da smo kao državljani pametni - isti čas bi trebali na ulice i tražiti ostavke ! Imate tu još struju i najavljuju povećanje cestarina... Ima za svakoga poneki razlog da prosvjeduje.

Dalibor

Dado Tornado
bio jutros ministar mirando "1600kn" mršić gost na radiju...
začudio sam se kada ga je voditelj pitao najprostiju stvar koja postoji:"a zašto država ne otvara firme?!"
"1600kn" mršić će na to uz smiješak:"pa država je loš gospodar".

doživio sam na trenutak izvantjelesno iskustvo :D

Marko

Well-known member
bio jutros ministar mirando "1600kn" mršić gost na radiju...
začudio sam se kada ga je voditelj pitao najprostiju stvar koja postoji:"a zašto država ne otvara firme?!"
"1600kn" mršić će na to uz smiješak:"pa država je loš gospodar".

doživio sam na trenutak izvantjelesno iskustvo :D
Ako izglasaju taj zakon - mi instantno postajemo evropska kina, srušit će se tržište rada za većinu stanovnika. Biti ćeš prisiljen na minimalac ili ćeš raditti za doprinose (ne vjerujem da je država financijski jaka da financira sve sa 1600 mjesečnih kuna).

Malo o globalnom zatopljenju. Mediji i naša država nas futra s informacijama da previše zagađujemo s automobilima (imamo namete, poreze) i da se radi toga Zemlja topi, a nitko nije fer da veli da Sunce svakim danom postaje sve jače kao dio prirodnih ciklusa... Malo o odnosu CO2 i Zemlja:

http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/globalwarming.html

deda

New member
Ja sam obićan kmet,nisam nikakav finacijski stručnjak pa sam to sve žikio od samog početka ,samo kaj su me smi ismijavali,dakle sve je svjesno i namjerno odrađeno,nije to niš novo,barem meni.

Dalibor

Dado Tornado
amerika inače ima dvije zastave.
jednu za vrijeme mira, i drugu vojnu zastavu koja se postavlja dok je vrijeme rata.
vojno-ratna zastava:

i
civilna:

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Èudi me da nitko nije komentirao "Lažu vam da nafta nestaje, ona je vječna"

Ugledni publicist i sam je nekoć vjerovao da su izvori svjetske nafte ograničeni, no sada tvrdi da je to čista izmišljotina koju su smislile naftne kompanije, banke i korporacije. To je, tvrdi, na samrtnoj postelji priznao tvorac teorije o oskudnosti nafte, a poziva se i na jedno rusko otkriće.

William Engdahl, autor knjiga 'Stoljeće rata: Anglo-američka naftna politika i novi svjetski poredak' i 'Sjeme uništenja: geopolitika genetski modificirane hrane i globalno carstvo', tvrdi da su priče o nestašici nafte - lažne.

Engdahl, koji je nekoć vjerovao da su izvori svjetske nafte ograničeni i da bi mogli nestati već 2050. godine, napisao je novu knjigu ('Mitovi, laži i ratovi za naftu') u kojoj tvrdi da su priče o nafti kao fosilnom gorivu i priče o nestašici nafte čista izmišljotina. Tu priču su izmislili uobičajeni Engdahlovi krivci – banke, korporacije, velike naftne kompanije i moćne obitelji poput Rockefellera.

"To je uostalom na samrtnoj postelji i priznao M. King Hubert, tvorac teorije o oskudnosti nafte na čijim su tezama počivale sve kasnije pretpostavke. To da nema nafte, to je dogma. Počiva na teoriji da su mrtvi dinosauri, odnosno da su njihovi ostaci ušli duboko u tlo, negdje čak i 20 kilometara prije 50 milijuna godina i da su se s njihovim ostacima dogodile neobične transformacije od kojih je nastala nafta", kazao je Engdahl u intervjuu za Globus, navodeći da su Rusi za vrijeme Drugog svjetskog rata došli do spoznaja da nafta nije fosilnog podrijetla.

Rusi dokazali da nafta potječe iz zemljine jezgre

Priče o ograničenoj količini nafte na svijetu potrebne su, tvrdi Engdahl, zbog naftnih giganata koji tako mogu podizati cijene. "Henry Kissinger je rekao: ako kontrolirate naftu, kontrolirate cijele države, pa i čitav svijet. Zato je teorija o fosilnom gorivu komplementarni dio takve politike", ocijenio je Engdahl.

"Rusi su dokazali da nafta potječe iz zemljine jezgre, da se nalazi u samom njezinom središtu. Tijekom milijuna godina razdvajanja zemljine površine i tektonskih preslagivanja otvorili su se kanali kojima je nafta krenula prema gore, prema površini, pod velikim tlakom i zbog visoke temperature u unutrašnjosti zemlje. Tim kanalima ona negdje dolazi brže, negdje sporije. Ali, ima je svugdje. Nafte ima. Ona ne nestaje ni presušuje, nego se samo u nekim slučajevima prebrzo crpi jer treba pričekati da dođe novi mlaz", kazao je Engdahl.

"Nafta i prirodni plin obnovljivi su izvori. No, da se to zna, nafta ne bi koštala 120 dolara po barelu", zaključio je Engdahl, koji smatra da bi realna cijena trebala biti 70 do 75 dolara po barelu.

deda

New member
Može koštat kolko hoćeš,ako imaš i možeš zaraditi da je kupiš.
Malo sam slušal raju po zapadnoj europi,jebe im se kolko košta,kada si je može kupit kolko mu treba.Uopće se ne zamaraju kaj litra benzina košta 1,7€,voze se kad i kam hoćeju.
Nego kaj velite na batinanje specijalaca na radnike Jadrankamena,****te poslali su ih 300.

deda

New member
Jesam,samo kaj se mi o tom brinemo,a ovi vani,boli ih kukuruz,troše i uživaju i ne mare kaj mudrijaši drobe.

Dalibor

Dado Tornado
pajdaš putin još prije nekoliko godina (kada je počelo ono prvo skakanje cijene) rekao da je za rusko gospodarstvo sasvim okej (odlično zapravo ;))ako je cijena barela 70 - 80 dolara.

radnici bi trebali uzet jadrankamen. ne može se računati na državu ni pravosuđe. zauzeti tvornicu i organizirati se. radničko upravljanje! ali mislim da je kasno za to. ovo je jedna realnost sa kojom se kao društvo odlučili poigrati tamo 91.-92.... nisam siguran kako će nešto promjeniti suprostavljanje muriji ili organima države...

deda

New member
Gotovo je sada,za svaku pobunu i neposluh slijedi batinanje i to te mlate oni koje hraniš i za koje se narod krvavo borio da dođu na vlast.Uvjek to biva tako,vlast grize ruku koja ju hrani,sve dok joj netko jednom ne odkine glavu.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh