Napiši neki hint za googlanje... Živo me zanima to.
ciki je stavio dobar dokumentarac.
samo bi rekao kako su isti ljudi, nekoliko njih 5-10 možda, oni koji drže "naftni biznis" zadnjih 100tinjak godina (neki skoro pa još od crpljenja petroleja sredinom 19. st.), isti su početkom prošlog st. investirali u "modernu" medicinu, a neki od njih su zadnjih 200 god. (250 god. neki) osnivači i ulagači u bankarski sektor prije svega mislim na onaj "di se države idu zaduživati"...
kada kažem isti ljudi, mislim na obiteljske grupacije.
inače, jednom sam čuo jedan podatak, jednak je broj ljudi koji se razboli od karcinoma na godišnjoj bazi i onih koji rade u industriji koja je vezana za lijekove protiv karcinoma.
što se tiče AIDS/SIDA...
gledao sam jedan intervju sa čovjekom koji je 70-tih vodio tim za istraživanje novih bojnih otrova, a kojeg se "sumnjiči" da je odgovoran za stvaranje side.
zanimljivo je kako se znanstvenik izmotavao pitanjima, a novinar je editirao intervju tako da nakon svake netočnosti/laži/izmotavanja/krivog podatka zamrznio je sliku videa i stavio dokument/podatak koji kazuje kako znanstvenik laže

sida je posljedica istraživanja jednog tima kojeg je okupila CIA, pentagon i sl. američke službe obezbeđenja, koji su sidu razvijali od početka do negdje druge polovice 70tih godina.
ljudi koji su 70te počeli raditi na onom što će se nakon godina istraživanja razviti u sidu, bili su iskusni znanstvenici koji su imali iskustva u istraživanju sidi sl. bolesti još od 50tih godina.