Isofix na prednjem sjedistu

Machi89bg

Member
Pozdrav

vrijeme je da se kupi nova sjedalica za maloga, ovaj put srednja velicina (15kg+)... Gledam na netu i ne mogu da nadjem informaciju jel suvozacevo sjediste ima isofix, trenutno auto nije kod mene. Znam da na zadnjoj klupi ima ona naljepnica isofix, ali na netu ne mogu da nadjem da li ima na prednjem sjedistu ili ne.

Pretpostavljam da ne postoji mogucnost nekih adaptera da se stave, ili je previse komplikovano? Mali je dosta mirniji kada sjedi na prednjem suvoyacevom sicu, ova manja sjedalica ima svoje kaiseve za vezivanje, a ove nove koliko sam razumio koriste pojaseve od auta, zbog toga su skoro 95% sve na isofix.

Bilo koji savjet je dobrodosao :)

Franz

Well-known member
Smiju uopce na prednji do12 god?
Dugo već nije po godinama, nego po visini. Pa tako naprijed ne smije dijete niže od 150 centimetara ako ne sjedi u posebnoj sigurnosnoj sjedalici/postolju koja je vezana pojasom ili ISOFIX kopčama.

2mario2

Well-known member
Iskreno, nebi dijete nikad stavio naprijed. Nekako mi je to puno manje sigurno nego iza, al opet to je samo moje mišljenje

Machi89bg

Member
bar u Njemackoj dijete moze naprijed, nije kao kod nas, ali mora u svoju sjedalicu... Pretezno se vozimo po gradu, kad idemo na autoput onda naravno sjedi nazad...

Na vrh