Innuendo by Liberty

diegos

Well-known member
Ova kao moja samo s nekom baznom opremom i motorom. Ford je imao svoje ruke i valjda nešto dorađivao u vrijeme suradnje s Mazdom ali koliko mi je poznato to je u originalu Mazdin motor. Ne znam gotovo ništa o njemu, ali isto tako nisam čuo ništa loše da se spominje.

liberty

Well-known member
Toyota Berlingo od oca od žene
je na 29.000 km počela trokirati i ne vuči (1.5 hdi)
otišo na servis i rekli mu da je to bilo do.......zaprljanosti filtra nije mi znao reći ulja ili nafte....na 20.000 km je rađen servis ulje ni filter ulja
yes how yes no.....

na svom starom berlingu 1. sam mijenjao filter nafte na 60.000 km
idući put ne znam kada.....vjerovatno nakon 140.000 km
i nikad nije ništa trokiralo

Posljednje uređivanje:

liberty

Well-known member
nemam pojma
zato sam i inaće reko ženi da neću 1.5 hdi
jer ona oče upravo taj mpodel
NO
No way
Traži se dobar polovni auto tzv. polovnjača

Milosh

Test
Bio je sigurno filter nafte (ulja ne može biti, ne bi bio taj simptom), ili je loš filter ili je loše gorivo. Ništa što ti se ne može dogoditi sa bilo kojim autom.

liberty

Well-known member
ne nisam
tražim premišljam se
uglavnom se sve svodi na to da li kupiti nešto priručno za 7-8 teur ili nešto po potrebama za 14-15 teur
ali ovako nestručno mogu reći da pretražujući oglasnike....tek svaki 200ti auto mi upadne u oko

moram priznati da sam više orijentiran ka vw/škoda jer za njih imam i dobrog nepvlaštenog i ovlaštenog servisa
a pored toga gledam nešto pogonjeno s 1.6 hdi/tdci dakle, ford, peugeot, citroen

ne orijentiram se toliko prema modelu nego prema motorizaciji

ali mogu reći da mi je jako teško naći nešto da je normalno korišteno, od privatnog vlasnika, održavano

cmax 1.8 tdci 2009. ima jedan ok (čini mi se), ima jedna rapid 1.6 tdi koja bi mogla biti ok
ne usudim se kupiti jedan ceed sw 1.6 crdi sa samo 50 tkm iz 2013. kojem na oglasu svaki dan pada cijena
mogao bi biti dobar jedan megane karavan s 1.5 dci
mislim da je jedan ok scenic s benzincem 1.6 na oglasu

ali kažem, one aute s kojima nemam nikakva iskustva (bmw), za koje ne znam tko će mi servisirati (kia, hyundai) ili znam da nisu neki motori (vti) - uopće ne gledam.....a dodatno me strah dizela pa dizela s dpf pa dizela s adblue i scr.....jer radim pretežito gradsku vožnju.....a vw/škoda s benzinskim motorima ima malo

malo mi je zapeo za oko popularni uvoznik polovnjaka iz Rijeke "Ely cars" - ne da su im auto nešto savršeno, ali ima raznolikih modela i cijene nisu pretjeranee
tu i tamo pokledam iz Pule "Auto kuća Edi" iz istog razloga kao "Ely cars", ali druge uvoznike ne gledam

dodatan uteg je što su škode vani bile uglavnom službena vozila, to me isto smeta
evo ova koju sam mislio kupiti octavia karavan koja je zaista u ok stanju ali ne da mi se....140.000 km
kod tih službenih vidim da su pve tri godine servisirane po skraćenom intervalu, a poslije malo rjeđe
volio bi auto s manje km....ali teško ga je naći

onda sam limitiran veličinom auta jer imam nezgodan ulaz na parking (ne može auto biti dug i nizak)

itd.

uglavnom octavia karavan mi odgovara veličinom i za potrebe
uglavnom su dizel
od dizela je uglavnom 1.6 tdi (mlaka voda, iskreno)
a dsg ne želim

da se razumijem bolje u aute i u da imam servisera mislim da bi najbolje bilo birati neki renault s 1.5 dci dok nije imao adblue ili recimo nissan qashqai s tim motorom jer mislim da pružaju više komfora i ljepši su od svih škoda i vw-a
ili npr. kupiti neku klasiku:
https://www.njuskalo.hr/auti/renault-megane-1.6-16v-oglas-49319281

Posljednje uređivanje:

liberty

Well-known member
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21798339&display=Volkswagen Golf Variant

Jesi li gledao išta po sloveniji, ili te uvoz ne zanima
gledao sam ali.....mene je zanimao prvenstveno 1.4 tsi, ostali benzinci u tim polovnjacima do 2019. godine baš i ne
naginjem k Caddyu....našao sam jednog pravo dobrog (!?) za mene ali me smeta što je 2.0 tdi sa 75 ks verzija (to je malo preslabo) - ali jako dobar primjerak, 2019., izvana gol (crni branici bez felgi), iznutra puno opreme, malo km i cijena jedno 20

1.5 tsi u verzijama prije evo2 ne bi + navikao sam da su serviseri više upoznati s tdi....pa rekao da ne kompliciramo

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
2.0tdi 75ks, ako je uredan, bez problema trpi dizanje snage do cca 140ks, ako ti to igra nekakvu ulogu.

liberty

Well-known member
2.0tdi 75ks, ako je uredan, bez problema trpi dizanje snage do cca 140ks, ako ti to igra nekakvu ulogu.
dobro je znati
razgovarati ću s čovjekom koji bi mi uvezao auto ovih dana pa ću razmisliti

iako sam čitao da verzija s 75 ks ima ujedno i manje kočione diskove i slabije opruge na amortizerima tako da trebam i to provjeriti

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Moguće, ali to bi se odrazilo i na ukupnoj nosivosti, pa se tako može provjeriti….

malo mi je zapeo za oko popularni uvoznik polovnjaka iz Rijeke "Ely cars" - ne da su im auto nešto savršeno, ali ima raznolikih modela i cijene nisu pretjeranee
tu i tamo pokledam iz Pule "Auto kuća Edi" iz istog razloga kao "Ely cars", ali druge uvoznike ne gledam
Ely cars ti poteže aute iz Italije, svega ima... znam da nisi gledao, ali npr. onaj naranđasti Scenic izgleda odlično na fotkama, dok je uživo kompletno izgreban na svim stranama, felge su praktički za baciti. Gume su kineske cijelogodišnje, servisne povijesti nema, samo kartica servisa koji su oni odradili.

Imaš gore iznad Rijeke Auto Deni, on vuče aute iz Beneluksa (meni draži od Italije).
Al svi su ti oni isti... ti koji rade godinama uhodano se neće zajebavati sa skidanjem kilometara, ali auti im dolaze svakakvih, ima drloga, ima dobrih... većinom ih kupuju na neviđeno ili aukcije, pa ima svega.
Jednostavno treba svaki auto zasebno procijeniti...

superhrvoje

Active member
po iskustvu iz familije preporučio bi ti da i Betil u osječkoj nedaleko eševa na škurinju... osim ako nisi jako strpljiv, zaobiđeš
(opet, svaki auto treba pogledat zasebno, pa ako si pegula...)

szahtila

Well-known member
Ely cars ti poteže aute iz Italije, svega ima
Upravo tako. Prijatelj moga sina bavi se prodajom rabljenih pa zna neke stvari. Ta se auta u Italiji (ne znam za druge zemlje) kupuju u "paketu" - ima par vrhunskih auta, par prosječnih i naravno par kanti. Prve praktično ne treba ni počistiti i već su servisirana i spremna za prodaju, druge treba servisirati (uobičajne stvari), a ove treće neke treba i popraviti prije prodaje(mehanika, lak)

liberty

Well-known member
Da, to sam i pretpostavljao
Da kupuju u Ita na metre
Ma da vidim da tu i tamo ima neki zgodan primjerak
Upravo tako. Prijatelj moga sina bavi se prodajom rabljenih pa zna neke stvari. Ta se auta u Italiji (ne znam za druge zemlje) kupuju u "paketu" - ima par vrhunskih auta, par prosječnih i naravno par kanti. Prve praktično ne treba ni počistiti i već su servisirana i spremna za prodaju, druge treba servisirati (uobičajne stvari), a ove treće neke treba i popraviti prije prodaje(mehanika, lak)
Da li se prijatelj bavi pojedinačnom uvozom?
Naime nisam pametan niti agilan sam otići po auto...naiđem na meki zgodan primjerak željenog modela ali izmimo u obzir da se ja ne snalazim ni s aparatom na naplatnim kučicama a kamoli da nekom pošaljem lovu u inozemstvo za polovnjaka

Na vrh