Grejanje - osećaj sagorelog

jboban

Istrajno trajni poèetnik
Došli su i nešto hladniji dani pa ponekad uključim i grejanje. Medjutim, oseća se kao da je nekad nešto gorelo unutra, nekako čudan miris. Nije nešto posebno neprijatan, ali svakako neuobičajen pa me zanima šta može biti i kako otkloniti? Šta probati?

Kada radi klima pa se isključi, ne oseća se neprijatan miris, a odradio sam ranije i jedan tretman penom u ventilacionim otvorima.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Kad upalim pećicu nakon ljeta, prvo vrijeme smrdi prašina koja se skupila... ali nakon nekog vremena nestane. Pričekaj, možda nestane i tebi :D
 

Cutac

Prèkaroš
I meni zna zasmrdjeti kada navrnem grijanje skroz. Na c4 smrdi po ulju, na VTS po nekoj sintetici, a na talijanu je normalno :thinking::thinking:
 

Dalibor

Dado Tornado
oseća se kao da je nekad nešto gorelo unutra, nekako čudan miris
ako smrdi po topljenju plastike, nikad se toga nećeš moći riješiti osim rastavljanjem ili zamjenom cijelog tog dijela za grijanje. eventualno se može probati sad dok je vani što toplije, nakon dulje vožnje sa dobro zagrijanim motorom, ostaviti auto sa otvorenim prozorima i upaljenim motorom neka radi sa full grijanjem i uključenim venitlatorom nekih 15-20 min.
kroz c3 i ljeti kada je isključeno grijanje cijelo vrijeme kruži vreli antifriz i može biti da se nešto plastike rastalilo i dotaklo kiler od grijanja
 
Na vrh