Greška na displayu/ekranu

Mihlav

Member
Pozdrav,

Prije dva tjedna kad su u Gorskom kotaru bile poplave, pustio sam auto vani na otvorenom i kiša je cijelu noč padala po njemu. Ujutro kad sam ga upalio nije bilo vidljivo nista na displayu. Nakon voznje od cca 20min, dosao je k sebi i tada je radio cijeli dan. Drugi dan kad sam ga opet upalio opet nista nije bilo vidljivo na displayu.

I tako se vec vozim dva tjedna, i svira mi narodni radio (znaci radi, al nema prave slike) jer ne vidim da bi prebacio na nesto drugo :)

Nadam se da ima kakvog rjesenja, molim za pomoc, opet...

Prilozi

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
C4 s RT6 (eMyWay) radiom?
Ovako na prvu bih rekao da se uvukla nekakva vlaga u kabinu te u konektore iza radija i/ili displaya. Trebalo bi izvaditi radio (jednostavno ide vani ako imaš one dvije "vilice") pa otkopčati QuadLock konektor (na slici označen kao FAKRA) i fenom za kosu to posušiti. Kad si već tamo, provjeri/posuši i LVDS kabel...
Ako to ne pomogne, onda bi trebalo i display vaditi van. Za to treba skidati i onaj plastični okvir pa je to malo više petljanja, ali nema druge.

PS: stanice bi trebao moći mijenjati pomoću tipki na radiju/volanu, bez obzira što ne vidiš na displayu na koju radio-stanicu si nabasao...

Prilozi

Mihlav

Member
U C4 II to sve ide na šerafe, bez vilica
A gdje su ti šerafi?
Jel jednostavno za to izvuci van ili?

Inače, znate li koga na području Gorskog kotara , Rijeke, Delnice ko bi mi to mogu srediti/provjeriti?

Kaze moj mehanicar da bi trebao to provjeriti elekroničar...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako ne nađeš nekoga bliže, onda VAT servis u Rijeci, izgubio sam broj mobitela, ali ima fiksni na netu.
Računaj jedino da su vječno krcati sa poslom pa bude čekanja

Na vrh