Greška motora!

-dominic-

Active member
Donator foruma
Kupio sam ga na 3.5g i 88k k , sad sam nakon nepunih 4 godine na 128k km.

Kao što se vidi većinom gradska vožnja, ima otvorene i to, ali ne često. Kad mi je posao, ženin i vrtić, trening, škola na 4km od kuće.
Nakon 200km se upalio i check engine, puta brzina 155kmh

-dominic-

Active member
Donator foruma
On se upalio na ekranu jučer, ali ne i na tabli. Svaki proizvođač ima svoje, na staroj astri je u check engine u safe modu.
PSA je to greška "motora", pa makar nema veze s njim. Nikakve promjene u radu auta nema.
Dobio ponudu od CS Zagreb 2 litre s dopunom 166e. Iz Splita još čekam dvije ponude.

Posljednje uređivanje:

-dominic-

Active member
Donator foruma
Googlajući vrećice se vrte oko 2 litre, našao 1.7, ali i 2.2. Ovisno o modelu. To potvrđuje samo ovog iz Splita, šta je rekao da ih mora naručiti, ali još čekam ponudu.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Naručio se u Psc u utorak pa kud puklo.
Ljubazna ženska na telefon zapisala sve moje i podatke od auta. Objašnjava ona da moraju prvo pregledati vozilo kako nije nikad bilo kod njih. Pokušaj ženidbe, možda, a možda budu korektni. Pitala je kako i zašto i od kuda znam da je baš to problem.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Eto, riješio sam problem. Kao što sam pretpostavio, pokušali su me pošteno oženit, na kraju su bili "pošteni".
Ukratko nakon dijagnostike od 15 minuta dolazimo do cifre za promjenu od cca 330 eura. Pokažem im ponudu iz CS Zagreb od 166e za dopunu. Pitam imali kakvih popusta na program vjernosti, na to će oni, pa znate to je original vrećica, trebamo je naručit, bla bla, vi niste naš kupac...

Na kraju ipak pristanem, jer su mi samo 15min dijagnostike htjeli naplatit 60e.
Potrudit će se i provjeriti za popust. Nakon možda sat i pol, eto ga, auto je gotov, ceh 228 eura. S obzirom na cijelu situaciju, ajd ok, prije puta bi pristao na 200e.

andelko

Member
Meni se baš maloprije upalila greška motora, ali ne svijetli check engine nego samo Service. Primjeri sam možda jednom ili dvaput to trzanje, ali ne danas. A sutra idem na put, uspio sam se dogovorit da mi pogledaju u servisu greške prije puta.
Fali mi eloysa. Mislim glupo da za adblue javlja ako ga fali, a za ovo ne. Srećom adblue mi nije nikad upalio, uvijek u točim 10 litara odokativno godišnje. Za mjesec dana je 4g i eto danas će bit 40k km.
Eloys kupiš i ovlaštenom , košta 60 eur i odeš u bilo koji serviš da to napune taj msli tank , obično to naprave za 40 eur.
Tako ja radim! I sve pet!

-dominic-

Active member
Donator foruma
Pa eto, CS Zagreb ovlašteni i je tražio 40e za promjenu, ali ne znam gdje to ima dvije litre za 60e? Uglavnom njihova ponuda od 166e je i više nego ok, ali eto, nije bila prilika. Riskirati na putu s 3 klinaca, ne pada mi na pamet. Zato sam i išao u ovlašteni tu u Splitu.

andelko

Member
Dvije litre ni ne stanu prilikom punjenja več jedna litra! Dolazi u pakiranju od jedne litre!
Košta 60 eur... Gle niste znali ali sad znate za ubiduće.
Vidili su da vas mogu oženiti i to su napravili.... Ali to je na njihovu sramotu.

Ja ovlaštene servise izbjegavavam u širokom luku jer sam se uvjerio ( ali i naučio od njih) da oni nisu majstori koji če riješiti problem več su to "monteri" i trgovci koji znaju samo promijeniti problem i naplatiti!

-dominic-

Active member
Donator foruma
Ponuda od servisa iz ZGa je 2 litre. U Psc Split su promijenili cijelu vrećicu. Gdje to ide samo litra, pa za 208 s 1.4hdi motorom je 1.1 litra, kud će biti dvije u 2.0.

andelko

Member
Moj je 2.0 hdi 2017, tank se nalazi uz rezervoar! Prošle godine napunili 1 litri, a bio pri kraju!
Moj je 2.0 hdi 2017, tank se nalazi uz rezervoar! Prošle godine napunili 1 litri, a bio pri kraju!
A možda su razlike od modela do modela ili godišta

-dominic-

Active member
Donator foruma
Što se tiče servisa radim inače sam sve šta mogu, kočnice, nosač/senzor, filteri ulje itd. Ali eto, imao peh s isparivačem, i ovlašteni je bio najjeftinija opcija.

Da se vratim na temu, da, ne znam ni ja točnu zapremninu, ali kako znaš da su ga napunili do kraja?

andelko

Member
Što se tiče servisa radim inače sam sve šta mogu, kočnice, nosač/senzor, filteri ulje itd. Ali eto, imao peh s isparivačem, i ovlašteni je bio najjeftinija opcija.

Da se vratim na temu, da, ne znam ni ja točnu zapremnina, ali kako znaš da su ga napunili do kraja? I
Dijagnostika ti pokaže koliko ima u mililitrama,
Dijagnostika ti pokaže koliko ima u mililitrama,
Prošli petak bio na dijagnostici i na pola tanka sam ... Prošle godine u 5 mjesecu napunio ( prelazim 80 tisuća godišnje minimalno).

-dominic-

Active member
Donator foruma
Znam, a kako znaš kolika je zapremnina spremnika, tj vrećice?
Koliko si do sad put natočio litru i koliko ti je trajala?

-dominic-

Active member
Donator foruma
Čitam sve, ali zapremnina spremnika ne piše nigdje. No dobro...

Brzim googlanjem, kaže 1.75l. Ni to ne mora bit točno, al eto.

Na vrh