Neka od krajnica ti je stradala ili cak i kugla,pa tocak bjezi iz ose i pokazuje ti tu gresku,desavalo mi se to.Poštovani forumaši, na C5 2,0 hdi imam problem naveden u naslovu esp asr faulty. Dijagnostikom je potvrđeno da je greška na zavojnici volana.... pa bih molio članove koji su imali ovaj problem i riješili ga da me upute kako to riješiti i gdje. Puno hvala.
kad izbacitu gresku,auto prebaci u safe mod i tad ne ide preko 3000 obrtaja,ako je to diagnostika pokazala,neka ti neko taj senzor pogleda ocisti izduva pa da vidis dali ce ponovo da se desava.Pozdrav svima. Da se nadovežem na temu. C5 2.2 HDI automatic 2005. godina. Ponekad, najčešće kad predjem preko neke rupe, upali se greška ESP-ASR i auto slabije vuče, kao da nema dovoljno snage. Nakon sto auto ugasim i nakon nekoliko minuta ponovno upalim sve je opet OK. Na dijagnostici pokazuje grešku na senzoru pedale kočnice. Dali je to to, ili je neki drugi razlog paljenja greške ESP-ASR ?
Unaprijed hvala.![]()
kako naopako,poluga leptira radi u jednu stranu,ne mozes je naopako stavit??evo ga nasao sam. i ako je slucajno neko dirao,moze se lako desiti da je okrenuo naopako pa kad treba da otvora on zatvara...
http://i.imgur.com/iBj8cwu.jpg
Nisam sad siguran kako ali znam da se desilo,jel su me zvali sa ovlastenog da svratim da uporede moj sa jednim sto im je dosao na servis a imao naopako okenut cini mi se dio na osovinici leptira pa je bilo stalno otvoreno.kako naopako,poluga leptira radi u jednu stranu,ne mozes je naopako stavit??