Točno, a idealno bi ga bilo uopće ne lijepiti. Nakon tri godine prdecnula mi je baterija u ENC-u. Morao sam kupiti novi. Model je fizički potpuno drugačiji i kao takav ne ulazi u već zalijepljeni nosač na staklu. Odljepljuj, čisti, struži, poliraj.Svako staklo ima određeno mjesto bez metalnog sloja, trebalo bi biti vidljivo kada se bolje pogleda, obično u predjelu retrovizora.
Zar se ne može zamijeniti baterija u ENC uređaju?Točno, a idealno bi ga bilo uopće ne lijepiti. Nakon tri godine prdecnula mi je baterija u ENC-u. Morao sam kupiti novi. Model je fizički potpuno drugačiji i kao takav ne ulazi u već zalijepljeni nosač na staklu. Odljepljuj, čisti, struži, poliraj.
Sad ga samo prislonim uz taj "otvor" na staklu bez UV zaštite., biiiip, plaćeno i spremim ga u pretinac.![]()
Ne može tako, prevelika je udaljenost da bi moglo raditi kao NFC, tj. RFID (to su pasivni RFID sistemi), a kod ENC-a je aktivni (koristi energiju iz baterije da pošalje odgovor).Baterija?
Ja sam mislio da to funkcionira kao NFC Tag. Ono, senzor pusti signal, odbije se od ENC-a i nekom elektrotehnickom magijom odbijena zraka nosi podatke o uredjaju.
U teoriji se može, u praksi je vrlo pipav posao. Razložio sam svoj stari ENC, tj. više njih.Zar se ne može zamijeniti baterija u ENC uređaju?
Nekako sam i pretpostavio da je tako.Za zamijeniti bateriju, nužno je premostiti napajanje.
Hvala na pojašnjenjuNe može tako, prevelika je udaljenost da bi moglo raditi kao NFC, tj. RFID (to su pasivni RFID sistemi), a kod ENC-a je aktivni (koristi energiju iz baterije da pošalje odgovor).