• Obavezno pročitati - Pravila oglasnika 

- Oglas se otvara kao zasebna tema.

- Naslov teme zbog preglednosti i jasnoće mora biti deskriptivan, npr. u obliku P: Citroen C4, 1.6 HDi, 2005. ili K: kompresor klime za Xantiju 1.9 ili P: elektromotor podizača stakala za Saxo. Naslov ne smije izgledati P: dijelove ili samo Prodajem.
    Oglasi bez pravilnog naslova uklonit će se bez upozorenja.

- Oglas mora obavezno sadržavati informacije o automobilu (godinu, kilometražu, vrstu motora te ostale bitne značajke) i obavezno fotografiju oglašavanog vozila. Oglasi bez fotografije obrisat će se bez upozorenja.

- Stavljanje linkova (poveznica) na druge stranice (npr. internetske oglasnike) u sadržaj oglasa nije dopušteno. Oglasi koji sadrže linkove na druge stranice uklonit će se bez upozorenja. Od ove odredbe izuzima se jedino revijalna tema naziva "Citroeni u oglasima".

- Prodavač, odnosno Kupac mora naglasiti kakav način komunikacije želi, bilo da je riječ o e-mailu, telefonu ili putem PP-a (Privatnih Poruka). Vodite računa o izboru komunikacije. Npr. ako mislite da nećete moći pristupiti forumu, odnosno internetu tjedan ili više dana nemojte navesti PP, odnosno e-mail kao željeno sredstvo komunikacije.

- Nakon ispunjenja ponude ili potražnje dužni ste o tome izvijestiti u sklopu teme ostale članove kako se oglas više ne bi povlačio, a uredništvo foruma moglo zatvoriti oglas.

- Oglašavanje u kategoriji foruma Citroën oglasnik rezervirano je isključivo za članove foruma, odnosno fizičke osobe. - Zabranjeno je direktno reklamiranje tvrtki ili bilo koji drugi oblik marketinga bez prethodne dozvole vodstva foruma.

- Oglašavanje ponude i potražnje Citroën® vozila, rezervnih i drugih dijelova, objavljujte isključivo unutar kategorije Citroën oglasnik u pripadajuće forume, a ovisno o tome radi li se o ponudi ili potražnji vozila, odnosno rezervnih dijelova.

- Sadržaj svih oglasa isključiva je odgovornost osobe od koje je takav sadržaj potekao. Vlasnici i uredništvo foruma ne daju nikakva jamstva glede točnosti, potpunosti ili autentičnosti sadržaja oglasa niti snose bilo kakvu odgovornost zbog sadržaja oglasa.

DS5 - 2015+

gradic98

New member
Poštovanje ljudi, DS5 mi je upao u oko i ako netko razmišlja o prodaju svog DS5, rado bih ga pogledao i uzeo ako je sve u redu sa njim.

Uvijet zapravo je da je facelift, zato 2015+, može biti i hibrid, i 2.0 150/180HP, i automatik.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ja svoga još ne dam! :cool:
Facelift je dobra ideja jer je puno toga poboljšano u odnosu na prvu verziju (ovjes, motor, multimedija...).
Ono što nije poboljšano (nego je nanovo dodano) kod tih Euro6 diesel motora je AdBlue sustav koji je loše dizajniran i crkava na oko 100 tkm (+/- 30) pa provjeri je li na modelima koje budeš gledao to već promijenjeno (jer zamjena tog sustava košta 1000+€).
Ostalo je kao i kod svakog drugog auta; što bolji - to bolje!!
:)

gradic98

New member
Ja svoga još ne dam! :cool:
Facelift je dobra ideja jer je puno toga poboljšano u odnosu na prvu verziju (ovjes, motor, multimedija...).
Ono što nije poboljšano (nego je nanovo dodano) kod tih Euro6 diesel motora je AdBlue sustav koji je loše dizajniran i crkava na oko 100 tkm (+/- 30) pa provjeri je li na modelima koje budeš gledao to već promijenjeno (jer zamjena tog sustava košta 1000+€).
Ostalo je kao i kod svakog drugog auta; što bolji - to bolje!!
:)
Ah šteta hahah, svakako I prije facelift nije loš, moram priznati vidio sam 2 auta već jedan facelift I jedan koji nije I moram priznati dugo se nisam ovako baš zaljubio u auto.

Vozio sam već Francuze I uvijek nekakvo sam slab na njih ali ovaj me baš osvojio.

Ima I preface lift hibrida što sam gledao, jako lijepo se vozio, i očuvan djelovao.

Ja gledam kao auto koji bi vozio duže pa sam i spreman naravno na potencijalne popravke jer to je realnost ovakvih auta.

Samo eto dvoumim se još jako između Facelift I preface lifta, upravo radi samo ovjesa ali navodno, neka me netko ispravi ako sam u krivu, hibrid I preface lift je na udobniji strani.

To što si reko za adblue jel to tako čest kvar? Čak I tipa ako ga garažiram?

Ako imaš joj nekakav savjet dapače samo šibni ili još bolje ako znaš nekog tko prodaje svoga :D

Hvala ti puno!
Kao bivsi vlasnik DS5 FL, rekao bih da postoje bolji automobili za tu cijenu.
Vrlo moguće ali eto ja sam sjeo u auto i moram priznati baš be osvojio, udobnost sica I sam osjećaj dok sjediš I voziš mi je fenomenalan, svjestan sam da preface lift malo grublji ali nije ni toliko meni strašno, jedino volan malo čudniji na njemu.

gambler072

C5 enthusiast
Rjesenje za ovjes na pre-FL je Bilstein B4. Imali su jos nekih mana (sitnica) kao sto su senzori keyless sistema u vratima, zastario HU, ocajna rikverc kamera... Ali sa pre-FL izbjegnes AdBlue sistem, termostat sa el. motorom i slicne gluposti. Hybrid bih na tvom mjestu zaboravio, ta baterija je vec dosta toga prosla i sa trajnoscu nije za poredjenje s modernim baterijama, a kada crkne auto vise neces upaliti.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
I ja bih preporučio da zaobiđeš hibrid. To je stara baterija, teška je i vjerojatno bi uskoro pokazao na displayu da vožnja na struju nije dostupna (samim time ni 4x4 što npr. na snijegu dobro dođe, ali...).
FL hibrida je proizvedeno jaaaako malo i unatoč faceliftu svi su isporučeni sa starim Euro5 HDi motorom (manja snaga i Nm).

Daj si vremena, prouči malo različite modele i vidi što se može naći na tržištu pa odvagni što ti najviše odgovara...
Ovdje ti je short review (6 min), a ovdje cijeli (37 min)... :cool:

Na vrh