Citroen C5 X7 2. 0 HDi

Cutac

Prèkaroš
Vidis, o tome nisam razmisljao Mada, prijedlog mi zanimljivo zvuci
Ja bih sebi to na VTS-u napravio, da znam da ću moći vratiti značke isto kako su bile :)

Ovim bi se mogao pozabaviti kada mi bude auto kod lakirera, pa da vidimo par varijanti sta ljepse izgleda
Daj ti neku fotku visoke rezolucije pa ti ja mijenjam boje ako hoćeš :)

Mada, trebao sam to da uradim cim mi je kolega rekao da imam problem sa DPF-om.
Skoro da jesi :D

Gledaj sada ovu varijantu, kupim nove hrom okvire i odnesem kod kolege da ih presvuce folijom

Sto se tice ostalih natpisa na autu, to ce se mijenjati u skorije vrijeme, jer ce se sve postaviti sa modela od 2013 godine pa na dalje!
A ove okvire da presvuče? Šta će ti dodatni? Mislim, samo ih platiš bezveze, a ne možeš dvoje imati na autu :D

Da da za natpise, ali ne znam kako ih vratiti, a da stoje kao tvornički. Ono, da razmaci ili kutevi ne bi bili različiti.

mladenbl

New member
Ja bih sebi to na VTS-u napravio, da znam da ću moći vratiti značke isto kako su bile
To je uvijek rizik, da li ces nesto moci da vratis na stanje kakvo je bilo :D Ja ne znam kakvi su znakovi na VTS-u, ali ovo sto mi kazemo da je hrom znak na C5, uopste nije hrom, nego je nekakva vrsta folije. To sam vidjeo na jednom modelu kod koga se pocela guliti.

Daj ti neku fotku visoke rezolucije pa ti ja mijenjam boje ako hoćeš
Poslati cu ti par slika veceras kada budem kuci, pa ako ti ne bude dosadno da se malo igras sa tim :) Samo mi posalji mail pa da ti posaljem u visokoj rezoluciji :D

Skoro da jesi
Skoro da sam uspjeo :D

A ove okvire da presvuče? Šta će ti dodatni? Mislim, samo ih platiš bezveze, a ne možeš dvoje imati na autu
Pa da vidim obadvije varijante koja je bolja :D

Da da za natpise, ali ne znam kako ih vratiti, a da stoje kao tvornički. Ono, da razmaci ili kutevi ne bi bili različiti.
Ima za to rijesenje :D Malo komplikovano, ali se moze izvesti. Barem ja planiram tako da uradim :D Sa C5 koji ima te nove znakove i natpis ispod znaka na gepeku, izmjeriti cu duzinu gepeka, pa duzinu na kojoj pocinje prvo slovo, pa razmak izmedju slova i gdje se zavrsava. Tako da bi dobio identicno kao na modelu od 2013 godine pa unaprijed :D

Cutac

Prèkaroš
Ja ne znam kakvi su znakovi na VTS-u
Prednji su ja mislim isto plastika sa folijom, ali ja kažem za slova. Njih jednom kad skineš, teško da ćeš ih vratiti točno kako su bila :D

Poslati cu ti par slika veceras
Samo mi posalji mail
Može, na PM :)
Pa da vidim obadvije varijante koja je bolja
Aha, baš uživo. Pa nek ti presvuče zadnji okvir, a prednji koristi za usporedbu. :)
Mislim, kako hoćeš, ali jedan set okvira je isto koliko i kantica Plasti Dip-a za znakove :)
ma za to rijesenje Malo komplikovano, ali se moze izvesti. Barem ja planiram tako da uradim Sa C5 koji ima te nove znakove i natpis ispod znaka na gepeku, izmjeriti cu duzinu gepeka, pa duzinu na kojoj pocinje prvo slovo, pa razmak izmedju slova i gdje se zavrsava. Tako da bi dobio identicno kao na modelu od 2013 godine pa unaprijed
Sad je meni palo na pamet... :D Uzmi Plasti Dip i dok su znakovi na gepeku, pošpricaj. Onda kada skineš znakove, ostat će obrisi gdje su bili pa ih možeš zalijepiti na isto mjesto. Valjda... :D A Plasti Dip kasnije samo skineš bez problema.
Ja mislim da i kad izmjeriš sve da se i dalje može dogoditi da malo fulaš rukom kada lijepiš pa da slova ne budu kako treba. Jer ti kad kupiš značke, one dolaze zaljepljene na papiru, tako da ih lijepiš sve odjednom.
A opet, Ivan kad je skidao značke, ako se dobro sjećam, ispod svakog slova je bila rupica u limu.

mladenbl

New member
Prednji su ja mislim isto plastika sa folijom, ali ja kažem za slova. Njih jednom kad skineš, teško da ćeš ih vratiti točno kako su bila
Ma da, plasitka sa glossi silver folijom.

Može, na PM
Ok, slike dobijas veceras nekada!
Onda kada skineš znakove, ostat će obrisi gdje su bili pa ih možeš zalijepiti na isto mjesto. Valjda.
Kada se skine znak ( sa gepeka ) posto su znakovi i slova na onim spuzvicama zalijepljeni, ostaje obris gdje je sta bilo i kako je znak bio pozicioniran. Gledao sam ja sa kolegom koji bi mi ovo sve radio ( limar / lakirer ) i on mi je rekao da se to moze uraditi bez problema. Pa sam imao to u planu da radim.

A opet, Ivan kad je skidao značke, ako se dobro sjećam, ispod svakog slova je bila rupica u limu.
Ja mislim da nema rupica u limu ispod slova, da je sve to na onim spuzvicama.

Cutac

Prèkaroš
Kada se skine znak ( sa gepeka ) posto su znakovi i slova na onim spuzvicama zalijepljeni, ostaje obris gdje je sta bilo i kako je znak bio pozicioniran. Gledao sam ja sa kolegom koji bi mi ovo sve radio ( limar / lakirer ) i on mi je rekao da se to moze uraditi bez problema. Pa sam imao to u planu da radim.
Aha, kužim. :)

Ja mislim da nema rupica u limu ispod slova, da je sve to na onim spuzvicama.
Vjerojatno nije isto na svakom Citroenu :D

Spawn

Well-known member
Gledao sam ja sa kolegom koji bi mi ovo sve radio ( limar / lakirer ) i on mi je rekao da se to moze uraditi bez problema. Pa sam imao to u planu da radim.
Pošaljite nam malo takvih majstora kod nas jer ovdje se ne da nikome nista radit pa je svaki problem ili želja enormno teško i skupo za napravit. Pogotovo Istra.

Milosh

Test
Ova slova ''BiH'' ispod Citroen imena si skoro nalijepio?

Pitam zato što nisam uopšte siguran da to treba, neko kaže da treba a neko ne. Ako i treba, mislim da mora biti u onom ovalnom obliku naljepnice, da se ovako ne računa na granici. Ili se ti to hvališ sto si iz BiH? :D

mladenbl

New member
Pošaljite nam malo takvih majstora kod nas jer ovdje se ne da nikome nista radit pa je svaki problem ili želja enormno teško i skupo za napravit. Pogotovo Istra.
Nije problem za majstore, dogovoriti cemo se nekako oko toga :D Ja nemam stvarno problema sa majstorima ( mehanicarem i limarom/lakirerom ) jer se sve mogu lijepo dogovoriti sa njima, kako sta zamislim i sta hocu, to mi urade.

Ova slova ''BiH'' ispod Citroen imena si skoro nalijepio?
Ovo sam postavio kada sam kupio auto, jer nisam ni ja bio siguran da li treba ili ne treba. Zvanicno ne treba, to mi je potvrdio jedan inspektor, iz razloga jer na novim tablicama imas oznake drzave iz koje dolazis. Mora ovo ici down sa auta :D

Ili se ti to hvališ sto si iz BiH?
:whistling:

Ja bih umjesto toga stavio magnetnu naljepnicu, ako treba.
Moram da kupim nekakvu magnetnu pa da je vozam sa sobom u autu, u slucaju ako bi mi zatrebala.

Doomsday

U prolazu...
Ako već kupuješ magnetnu, onda ju kupi po standardima, jer ako je neko toliko odlučija cjepidlačit da ti traži tu naljepnicu, sigurno će tražit da bude propisanih dimenzija i oblika a ne bilo kakva...

Valjda...

:D

mladenbl

New member
Ako već kupuješ magnetnu, onda ju kupi po standardima, jer ako je neko toliko odlučija cjepidlačit da ti traži tu naljepnicu, sigurno će tražit da bude propisanih dimenzija i oblika a ne bilo kakva...
Znam da moraju biti po odredjenom standardu. Imao sam jednu super magnetnu, ali mi je ostala u autu koje sam vozio prije C5. Kada sam ga prodao, zaboravio da izvadim iz gepeka :D

Milosh

Test
Ovo sam postavio kada sam kupio auto, jer nisam ni ja bio siguran da li treba ili ne treba.
Pa jesi ih skidao u međuvremenu pa ponovo vratio na auto?

Zbunio si me jer na ovoj slici od prije par dana, kad si radio folije na štopkama, imaš tu BiH oznaku:

A na ovoj slici koju si postavio prije par mjeseci je nemaš:

Zvanicno ne treba, to mi je potvrdio jedan inspektor, iz razloga jer na novim tablicama imas oznake drzave iz koje dolazis.
To mi je drago čuti. I ja sam isto čuo ali nisam naravno bio baš siguran.

A te magnetne su inače jeftine na pumpama. Ja sam jednu izgubio, zaboravio je skinuti i odem u samouslužnu praonu i ona spadne a ja to ne vidim. :D

mladenbl

New member
Pa jesi ih skidao u međuvremenu pa ponovo vratio na auto?
Skidao, pa vracao. Zanimalo me da li ce ostati trag od spuzvica, ali nista nije ostalo.

To mi je drago čuti. I ja sam isto čuo ali nisam naravno bio baš siguran.
Zvanicno ne treba, jer imamo oznako na tablicama, tako da bez problema mozes da vozis preko granice. Jedino auto koja jos uvijek imaju stare tablice ( mada ih je malo ) moraju zakonski i kod nas da imaju naljepnicu.
Početkom sledeceg mjeseca cu na put sa autom, pa cu do tada da kupim magnetnu.
Ova oznaka svejedno ide dole, sada kada budem mijenjao znakove na autu.

Na vrh