Citroen C5 2010 Kutna svijetla(Corner Light)

Vanmorison

New member

Pozdrav, molim Vas pomoć, ne rade mi kutna svijetla.
Nisam uspio pronaći osigurač, ako netko zna tocno, vidio sam video na YouTubeu sa osiguračima ali nisam siguran. Ako netko može točno objasniti..
To je slika zarulje koju sam izvadio, i dali je mogu zamijeniti sa folijom, led žaruljom sa AliExpressa. Molim odgovore ako netko zna, ako je problem u nečem trećem molim mišljenje.
Hvala Vam unaprijed

Prilozi

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Pričamo o sijalicama pozicija? Ne rade na oba fara? Jedan osigurač bi trebao ići na ceo far. Proveri drzac u koji ide sijalica. Ja sam moj morao malo okrenuti u smeru za skidanje da bi radio

Vanmorison

New member

Pozdrav, molim Vas pomoć, ne rade mi kutna svijetla.
Nisam uspio pronaći osigurač, ako netko zna tocno, vidio sam video na YouTubeu sa osiguračima ali nisam siguran. Ako netko može točno objasniti..
To je slika zarulje koju sam izvadio, i dali je mogu zamijeniti sa folijom, led žaruljom sa AliExpressa. Molim odgovore ako netko zna, ako je problem u nečem trećem molim mišljenje.
Hvala Vam unaprijed
Pričamo o sijalicama pozicija? Ne rade na oba fara? Jedan osigurač bi trebao ići na ceo far. Proveri drzac u koji ide sijalica. Ja sam moj morao malo okrenuti u smeru za skidanje da bi radio

suspect from your post that you may be referring to the angular / cornering lighting in the last picture and if this is correct, then the function you describe is normal behaviour. The cornering lighting operates when the headlamps are active and whist turning the steering wheel when stationary or at low speeds. They are designed to light up the corners of junctions or when going round twisty roads at low speeds. The left one operates when the steering wheel is turned left and the same for the right side when turned left, and the go off when the steering wheel is returned to the centre.

The lower fog lights incorporated into the indicator housing are simply fog lights that have to be activated manually and these operate with the main headlamps when you switch the fogs on.
suspect from your post that you may be referring to the angular / cornering lighting in the last picture and if this is correct, then the function you describe is normal behaviour. The cornering lighting operates when the headlamps are active and whist turning the steering wheel when stationary or at low speeds. They are designed to light up the corners of junctions or when going round twisty roads at low speeds. The left one operates when the steering wheel is turned left and the same for the right side when turned left, and the go off when the steering wheel is returned to the centre.

The lower fog lights incorporated into the indicator housing are simply fog lights that have to be activated manually and these operate with the main headlamps when you switch the fogs on.

Mislim na kutno/zavojno osvjetljenje na posljednjoj slici i ako je to točno, onda je funkcija koju opisuješ normalna. Zavojno osvjetljenje radi kada su prednja svjetla aktivna i okreće volan dok vozilo miruje ili pri malim brzinama. Dizajnirano je za osvjetljavanje uglova raskrižja ili pri vožnji po zavojitim cestama malim brzinama. Lijevo svjetlo radi kada se volan okrene lijevo, a isto vrijedi i za desnu stranu kada se okrene lijevo, a gasi se kada se volan vrati u sredinu. Na slici se vidi, obilježeno je..
.

Prilozi

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Zar ne bi to trebale raditi maglenke (ne pozicije ili glavni far)?
Obično se u zavoju, pri brzinama manjim od 40 km/h, pali ona maglenka na koji stranu se vrti volan…

Citron

Well-known member
MacSlavko MacSlavko ja sam bio nevjerni Toma pa sam raspalio maglenke i onda gledao u zavoju razvoj događaja i ne, baš kako je i opisano gore, to su posebna svjetla koja osvjetljavaju zavoje 😂. E sad zašto ne rade to je pitanje. Ne znam sad napamet postoji li u meniju opcija da se isključe, možda su isključena.

Vanmorison

New member
To su treca u nizu,iznutra gledajući prema van.
Pozicija, kratko svijetlo te corner light..
Pregleda sam po postavkama, i sve je na ON, iliti ona njihova kvačica.
Ja sam nedavno kupio auto, C5, i to mi je treći u nizu, na prijašnjim mi je radilo..
Ubacio sam led žarulje, i sve jedno ne rade. Mjerim napon kad okrenem volan, nema 12V..
Tražim daljnje opcije..

gambler072

C5 enthusiast
Kada das kontakt na autu, drzi lijevi tocak (90% sam siguran da je lijevi,10% ide za desni) na volanu pritisnut par sekundi. Tada ce ti se na instrument tabli pojaviti dodatni meni gdje mozes ukljuciti ili iskljuciti cornering lights. Ne diraj bsm prije nego to provjeris. Mozda je i preko lexie deaktivirana ta opcija.
U meniju ides u vehicle parameters / lighting and signalling / directional headlamps
Ubacio sam led žarulje, i sve jedno ne rade. Mjerim napon kad okrenem volan, nema 12V..
One se nece upaliti ako je auto u leru, tek kada je u brzini i dovoljno okrenes volan.
Zar ne bi to trebale raditi maglenke (ne pozicije ili glavni far)?
Na c5 to radi ta dodatna, treca sijalica u faru, skroz na kraju fara. Po meni bolje rjesenje od maglenke, a jos bolje je ono koje ti imas, da ti se xenoni zakrecu u odnosu na polozaj volana 😋

Posljednje uređivanje:
Na vrh