Check Dipped Beams upozorenje

Cutac

Prèkaroš
Ne baš. Računalo ih prepozna kao pregorene, ali piše "Check" jer ne može sa sigurnošću znati da su pregorene(ištekane, kvar na elektronici), pa bi vjerojatno netko srao Citroenu i tako.
Kada piše poruka, a nisu pregorene, došlo je do buga i paljenje rješava problem(jer CANBus sustav vidi zatvoren strujni krug), a problem je nastao jer CANBus-ov strujni impuls nije naletio na otpor pa je pomislio da je izgorila žarulja. A zašto nije naletio nikad nećemo znati :)

Damaj

Active member
:palac-gore:Moje je iskustvo da čim se pojavi poruka upalim svjetla i gasim a poruka odmah nestane čim upalim svjetla. Vjerojatno paljenjem svjetla putno računalo provjeri ispravnost žarulja, a zašto traži provjeru to ne znam, možda neko kolebanje napona pa traži dodatnu provjeru.

Sada sam malo bolje pročitao tvoju poruku i vidim da se svodi na isto

Cutac

Prèkaroš
Slicno smo napisali. Fulao si kad si rekao da tebi racunalo kaze da bas provjeris, ali ono zapravo kaze da je pregorila zarulja. Kada to ispise, ono ju vidi mrtvom, a tebi kaze da provjeris za slučaj da je ono u krivu tj. Da ju zamijenis ako nije.
Zavrzlama :D

Gilfoyle

New member
Meni je do sada u ova 2 mjeseca koliko imam auto 2 puta bilo ovo upozorenje - u oba slucaja crkla zarulja kratkog svijetla (H7). Znam da bi ih kao trebalo mjenjati u paru, no nisam pa mi je nakon tjedan dana crkla na drugoj strani :grin:
Ali jos nisam imao slucaj da mi je upozorenje za svijetla bilo bez da je zarulja stvarno i crkla :cool:

Cutac

Prèkaroš
Meni je prošli petak bilo "Check Sidelamps", a sve radi. Danas opet, a ovaj put crkla pozicija.
Upozorio me da na vrijeme kupim žaruljicu, a nisam.

Gilfoyle

New member
Kod promjene zarulje primjetio sam da mi na jednoj strani fali onaj gumeni poklopac. zna li netko gdje se to moze nabaviti? (neznam uopce kako bih to trazio na ebayu) :thinking:

Na vrh