C5 (x7) Lane assist problem

D0m1

New member
Lijepi pozdrav, zanima me da li je netko imao situaciju da mu lane assist ne radi, ali ne pokazuje greske pod tim sustavom na dijagnostici( Launch ), osigurac citav, svih 6 senzora testirano sa bijelim papirom, ali jednostavno na gumb nema reakcije....ili ako je netko voljan spojiti na zapadnoj strani Zagreba na diagbox...hvala

gambler072

C5 enthusiast
Kako je ustanovljeno da ne radi, tj. gdje je testirano? Ako po gradu, nece ni raditi. Trebaju mi dvije bijele linije, lijevo i desno, i odredjena brzina, rekao bih min 60km/h, tako da bi bilo dobro provjeriti na autoputu. Ako ni tada ne radi, onda spojiti na Lexiu. Btw, kako uopste radi AFIL na C5? Zvucno upozorenje?

D0m1

New member
Radio je do cca jeseni prosle godine, i odjednom vise ne, kod mene brzina na kojoj pocinje raditi je 80kmh, ali kontrolna lampica bi svejedno bila upaljena makar nemao tu brzinu....u sjedalu, tocnije ispod su dva motorica, pa ovisno o tome s koje strane se prelazi bijela linija, ta strana sjedala vibrira

gambler072

C5 enthusiast
Znaci isto kao na DS5. Imas li neki bluetooth obd2? Mozda bi fap aplikacija ocitala gresku, ali svakako bi bolje, tj. sigurnije bilo vidjeti sa Lexiom i rekalibrirati senzore.

D0m1

New member
Nažalost lexiu/diagbox nemam niti znam nekog da ju ima...imam delphi dijagnostiku i frend ima launch x431 na kojem mogu uc u taj modul,pogledati greske kojih navodno nema, pogledat parametre ali ne i mijenjati, testirat senzore....ali hvala na prijedlogu, mogu posudit univerzalni obd pa probat sa tom fap aplikacijom, to nisam jos probao.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Znaci isto kao na DS5. Imas li neki bluetooth obd2? Mozda bi fap aplikacija ocitala gresku, ali svakako bi bolje, tj. sigurnije bilo vidjeti sa Lexiom i rekalibrirati senzore.
Slično kao na DS5 (vibro-motori u sjedalu tresu onu stranu na kojoj se gazi crta bez žmigavca iznad 80 km/h).

No, C4, C5 i C6 nemaju kameru u prednjem vjetrobranu koja će gledati crte, nego to rade infra-crveni senzori ispod prednjeg odbojnika.
Da, oni su malo izloženiji nekakvim udarcima, oštećenjima, prljavštini, vodi itd, pa neki od njih zna otkazati.
Trebalo bi ih provjeriti Diagboxom (Lexijom) i vidjeti koji od njih pokazuje grešku te može li ju se otkloniti (ne vjerujem da je AFIL ECU crk'o)...

Prilozi

gambler072

C5 enthusiast
Fap imas u 2 verzije, lite i full, full kosta 10e, a lite je zamisljena kao opcija da vidis da li app radi sa tvojim autom (nisu svi modeli podrzani, C5 jeste), ali cita greske i dozvoljava brisanje istih. Obe verzije mozes skinuti sa amazon app store, ja sam zadovoljan sa app, prvenstveno jer mogu vidjeti podatke o dpf regeneracijama. Licno koristim vGate iCar pro 2S kao hardware, i znalo se desiti da na nekim modelima Torque app ne pokaze nista, a fap pokaze gresku.

Posljednje uređivanje:
Na vrh