C5 Aircross 2023

andrejs

Member
Kaze trenutno 10, trip1 9.8 (resetirao kod tankanja), trip2 kaze 8.5 mislil tak nekak

Nego skuzih ;) sada

Prijašnjeg vlasnika smetao Start Stop;)pa je to već resil hehe

Edit: za sada mi većinom gradska vožnja, imat cu sad 5 mj do negdje rujna i van grada vise)

Dogovorio upravo i preventivno promjena remena iza 10.5 ;)

andrejs

Member
Lijep autić. Kakva ti je potrošnja, sad kad si napravio nešto kilometraže?
Evo malo točnije otvorena cesta ;) Tankao u Ljubljani, dosao Zagreb, tankao opet, 7.2 l potrošnja... Autocesta temptomat 135-140 kmh di dopusta ;)

Ovaj vikend imam Zagreb Zadar Trilj (Split) i natrag pa ćemo vidjeti potrošnju...

andrejs

Member
To je skroz ok potrošnja. Nekih litru više od diesela što je skroz u redu.
A bmw 318d sto sam imao diesel je do Beč-a I natrag trosil 4.5 litre haha Ali samo problem sa dpf itd zbog pretezite gradske voznje.. u gradu je bio i na 9 l Ali svako malo dpf problem.. srecom bez ad blue koji kolega ima pa extra problem u gradskoj voznji

ivanablue

New member
Pozdrav svima, ne znam dal sam u dobroj grupi 😅 al razmišljam o kupnji novog C5 Aircrossa Hybrid 145 pa bih voljela čuti iskustva ljudi koji ga stvarno voze, pogotovo ako ga koriste kao obiteljski auto.

O autu sam već stvarno dosta istraživala – odgledala sam sate i sate recenzija, pročitala testove i vidjela ga uživo u salonu. Prostorno i po udobnosti mi se jako sviđa, ali jedna stvar me još uvijek muči, a to je snaga motora. Na papiru mi tih 145 KS ne govori previše i bojim se da auto u stvarnoj vožnji, pogotovo kad je pun, ne bude jednostavno pretrom.

Kod nas bi se većinom vozio svakodnevno, ali nas je često 4 u autu (klinci, koji su narasli pa nisu baš više klinci nego skoro odrasle osobe) . Povremeno bi nas bilo i 5, uglavnom na relacijama do nekih 100 km.

Najviše me zato zanimaju iskustva iz prakse:

• kako Hybrid 145 ide kad su unutra 4 osobe i prtljaga
  • osjeti li se manjak snage na uzbrdicama, pri uključivanju na autocestu ili kod pretjecanja
  • treba li dobro planirati pretjecanje ili auto ipak normalno povuče kad treba
  • kako se ponaša pri 130–140 km/h na autocesti, pogotovo kad je opterećen
  • stvarna potrošnja i općenito iskustva s hibridnim sustavom
  • eventualni problemi s elektronikom, infotainmentom ili kvalitetom izrade
Ne očekujem sportski auto niti mi treba neko brutalno ubrzanje. Samo ne bih htjela nakon kupnje shvatiti da je 145 KS na ovako velikom autu premalo i da se s punim autom stalno osjeća tromost.

Trenutno imamo Ford Galaxy koji ćemo zadržati za veća obiteljska putovanja, tako da od C5 ne očekujem prostor ni sposobnosti Galaxyja. Ali želim da C5 bez problema odrađuje normalne obiteljske vožnje s četvero ljudi i da ne moram svaki put razmišljati hoće li imati dovoljno snage za pretjecanje ili uzbrdicu.

Zato bih baš voljela čuti iskustva vlasnika, a ne samo podatke iz kataloga i novinarskih testova. Ako netko redovito vozi Hybrid 145 s 4–5 osoba, takvo iskustvo bi mi najviše značilo. 🙂
Hvala!

Na vrh