C5 2005 2.0 HDI zaštitna ploča ispod motora

dboC5

New member
Pozdrav svima,
ima li netko sliku kako izgleda ispravno instalirana zaštitna plastična ploča ispod motora na 2005 C5 2.0 HDI, ne uspijevam ništa izguglati.

Imam zamjensku, ne originalnu.

Izgleda mi da mi je pri zadnjoj izmjeni ulja nisu dobro stavili i sad mi se na jednom dijelu otkvačila i visi, a mislim da ništa neću napraviti ako je tamo samo povežem, izgleda mi sve nekako neispravno...

Hvala :)

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Pozdrav svima,
ima li netko sliku kako izgleda ispravno instalirana zaštitna plastična ploča ispod motora na 2005 C5 2.0 HDI, ne uspijevam ništa izguglati.

Imam zamjensku, ne originalnu.

Izgleda mi da mi je pri zadnjoj izmjeni ulja nisu dobro stavili i sad mi se na jednom dijelu otkvačila i visi, a mislim da ništa neću napraviti ako je tamo samo povežem, izgleda mi sve nekako neispravno...

Hvala :)
Imao sam takav zamjenski pokopac... Onaj što je od debele reciklirane plastike.

Imam ti sliku originala za 2.2 HDI. Malo je drugačiji poklopac i ovaj mi se već potrgao u stražnjem dijelu.
Uglavnom, trebala bi biti 4 zatvarača označeno plavom, zatim imaš tri pera koja idu negdje oko kilera označeno narančastom i na kraju stražnji dio koji se utakne ispod poprečne šipke označen zelenkastom bojom.

Ovi plavi zatvarači se drže na unutarnjoj oblozi blatobrana i još su za drek jer su u originalu obična napeta žabica koja se osobodi kod jačeg tereta, npr. nakupina snijega na ležećem policajcu. Tu je dobro staviti vijak kao na slici niže.

Screenshot_20240621_094457_Dropbox.jpg

20240621_095643.jpg_compressed.JPEG

Na vrh