Naišao mi period kada (da kucnem) nemam nikakvih posebnih briga, sve potaman kući i na poslu a imao dosta slobodnog vremena...omiljeni period da se bavim sa svojim najčešće bespotrebnim izmišljanjima po kući i oko auta...
- Stavljena sva bijela LED svjetla u unutrasnjosti i za osvjetljenje tablica
- Ugrađena prednja i zadnja kamera (iako ima senzore navikao sam na parking kameru koju sam imao na C4II) i modul za prebacivanje prednje/zadnje kamere kada se krene voziti + rucno prebacivanje
- Ugrađena LED-ica za praćenje regeneracije u retrovizor
- Ugrađeni nosači za amortizer haube (još moram naći 35-37cm sa nekih150N ali baš su rijetki...)
- Ugrađen dashcam
Svi kablovi razvučeni, ne vidi se nigdje ništa
Zadnja kamera se super uklopila, našao sam na TEMU poprilično sitnu, skoro se i ne vidi, stavio sam je u originalno mjesto gdje inače ide kamera.
Prednju sam ugurao u rešetku iznad tablice, znači kao da je ostavilo mjesto za nju. Na slici ima odsjaj stakla ali inače ako se ne zagleda i ne vidi se. Volio bih da je baš na centru ali nema veze.
Za prikaz sa kamera koristim displej u retrovizoru ali nikako da se naviknem na njega, po suncu se slabo vidi slika, kada nema sunca i u vece je OK, najvjerovatnije da cu kupiti jedan od onih android auto/carplay uredjaja jer ovo auto ima super mjesto iza volana za ovako nešto a da ne smeta i na to ću spojiti kamere
Prešao nekih 4-5 stotina km, autić ide baš fino, potrošnja super, kombinovana oko 5.5l, na otvorenom spusta nesto malkice ispod 5. Ovih dana ću izmjeniti jos 2x ispusta ulja mjenjača tako da ukupno bude 4 izmjene.
I dalje imam onaj zvuk motora o kojem sam pisao, malo me nervira ali eto, pokušali smo sa otpuštanjem remena malo (dobio sam savjet da to probam ali je isto), pregledali još jedniom sve, sve se čini ok, tako da ću prestati obracati paznju na to.
-Dosuo adblue do max i liqui moly aditiv za adblue, probušio rupicu na čepu adblua...
-Kupio 16ke feluge za zimske gume (17ke ostaju za ljeta)
Kad ugradim ovaj ekran to je to, ne planiram više barkati oko tih gluposti i sitnica