C4 picasso 2.0 hdi black mamba

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ma gde ću te skužiti :D.
Oko podebljanog dela gde ide motoric, skoro da nema zidova, odnosno totalno popunjeno. Će gi turim na auto, pa da vidimo u praksi, ebali vas zidovi i ispune :D

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ja mislim da hoce, u odnosu na fabrički deluje dosta bolje to. Testiramo:)
Danas odvozan nekih 200km, cepao sam ga 160km/h na jednoj deonici, turbo se ne cuje, idemo dalje

Posljednje uređivanje:

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Primetio sam da povremeno auto ili upali kao mina, ili se muči. Recimo pre neki dan, iz 4tog pokušaja uz dosta verglanja je upalio. Nema pravila, nekad i leti ne pali kao mina. Rekao bih da je starter ili anlaser spreman za zamenu već odavno. Praticu i uzeti nov po potrebi. Zamenu cu isto pokušati sam, pristup je relativno lagan.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Cujem da vergla, ali kao da pali na jednom cilindru :D. E sad, juce sam dao kontakt 3 puta i cekao malo duze da grejači odrade svoje. Upalio kao mina, zasmrdeo

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Praticu, jutros sam u prolazu otvorio haubu i proverio ručnu pumpu kod filtera goriva. Blago sam uspeo da je stisnem, palo mi na pamet da mozda ima vazduha u sistemu ali bi se tokom vožnje to sigurno osetilo nekako.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
1000173499.jpg1000173562.jpg1000173565.jpg1000173566.jpg1000173567.jpgUzeh ove nedelje novi starter, Denso. Skidanje + kleme, vadjenje filtera vazduha sa protokomerom. Inbus 8mm + ključ 16mm, struja 13mm + 8mm kljuc. Da bi ceo proces jos bio teži pobrinuo se neko pre mene. Na prednjem, trećem, koji nije inbus, nedostao je jedan šaraf, te kad bi pokušali odvrnuti to, ceo metal bi se pomerao. Prvi pokusaj je propao, posto je vec kasno bilo i auto je trebao sutra na put. Ajmo ponovo pokusati, ovaj put naoružan dodatnim šarafom, sklonio sam plastiku iza tog lima i uspeo gurnuti šaraf unutra, koji je nesto manji u prečniku ali dovoljan da pruzi otpor. Posto je popustio, onda sam krenuo i inbus kljucem ostala dva. Najdalji je i najtezi, jer je ispod kablova i teško se pristupa, pa se ide na dodir i osećaj. Pomenuti prednji kada se skine prvi, iza metala je drugi koji se opet odvrce i tako se ceo šaraf vadi napolje, koji drži starter. Postepeno sam svaki odvrtao, kad sam negde na pola dosao, odvrnuo sam kablove za napajanje i otkacio senzor temperature ulja čini mi se, čiji kabel je bas po sredini starter. Onda opet problem, ploča koja daje napajanje, nije mogla da se skine, em kruta, em zapekla. Odlucio sam da je skinem kad starter bude slobodan. I tako posle dosta okretanja, uspeo sam skinuti sva tri, starter je krenuo napolje ali taj ploča nikako da se odvoji. No, popustila je posle šrafcigera i malo WD40.
Novi je istim putem usao, desno dijagonalno gore. Vraćanje je bilo dosta lakse, obrnuti proces, prvo rukom zategao sva 3, pa onda dotegao alatom. Onaj šaraf sto je nedostajao je zamenjen manjim, koji je sad zaglavljen, kada se glavni šaraf dotezao. Ukoliko se ikad postupak bude ponavljao, biće lakše.

Spojio struju, vratio senzor za ulje, i sve ostalo. Onda trenutak istine, upalio kao mina na pola ključa. Ne trese vise pri paljenju, novo je novo.
Upisujem u svoju knjižicu jos jednu zamenu u sopstvenoj režiji :)

Na vrh