C4 Cactus

Dominik

New member
Pozdrav,
Novi sam na forumu tj nisam nikad koristio forum. Ako sam pogrisia temu molim vas da me uputite na tocnu poveznicu.

Imam c4 cactusa 2018 godiste, 1.6 bluehdi, 167.000 km.
Do sada nisam imao nikakvih problema i zadovoljan sam generalno sa auticem. Ali zadnjih 2 mjeseca ljuta borba od ovlastenog servisa do elektricara ali nema rijesenja.
Auto se sam od sebe u voznji ugasi i kad se auto opet upali sve normlano radi sad moze voziti 5 km moze 500 km.
Prije 10.000 km napravljen veliki servis, prije 1000 km ulje i svi filteri.
Promjen senzor bregaste, senzor radilice i dalje isti problem. Nema nikakve greske na dijagnostici i kad se ugasi odma je bio spojen i nema nista.
adblue mu je ugasen.
Auto je bio kod 3 majstora i nema nikakve greske sve je utegnuto.
Jedino sto preostaje je promjeniti kompjuter koji nije bas jeftin 🤦🏻‍♂️ gledam iskljucivo uzeti novi jer se nemam volje zafrkavati sa polovnim stvarima jer nimam losa iskustva.
Pa evo ako je imao neko slican ili isti problem da mi da neki savjet jer ovo vec prelazi u ludost.

Lp

visaluteju

Well-known member
Vjerovatno nema veze jer moze biti ko zna sta ali ja sam davno imao jako slicne simptome na xsara picasso i na kraju je bilo do pumpe goriva u rezervoaru koja je crkavala ali nije skroz crkla :)

Dominik

New member
Vjerovatno nema veze jer moze biti ko zna sta ali ja sam davno imao jako slicne simptome na xsara picasso i na kraju je bilo do pumpe goriva u rezervoaru koja je crkavala ali nije skroz crkla :)
Hvala, pitat cu majstora dali je to provjeria. 🍻

Milosh

Test
Hvala, pitat cu majstora dali je to provjeria. 🍻
Može on provjeriti i ona može u tom trenutku raditi, ali ako je električni problem u njoj ili u instalaciji, moguće je da u nekim trenucima izgubi napon, takvim stvarima je teško ući u trag. Ne želim te plašiti već da budeš svjestan, ako je majstor ispita jednom i ona radi, ne znači da uvijek radi.

visaluteju

Well-known member
Tako je meni bilo oko pola godine dok nisam skontao sta je. U pocetku se desavalo jednom mjesecno. Kasnije ucestalo. Jednom sam putovao od Drvara do Zenice (3 i po sata voznje) i pravio par pauza i sve super. I nakon 2 dana krenemo nazad za drvar i stanemo usput na par minuta u prodavnicu da kupimo vode i vratimo se do auta i nece da upali. Raskopcavao klemu, pokusao 10 puta, ma nema sanse. Vratimo se u zenicu i pred vece dodjemo sa majstorom, auto kresne iz prve, kaze covjek jel vi mene zaebavate.

Sto kaze Miloš ako su instalacije pa se nesto mrdne pa na trenutak ne radi nezgodno.
Kod mene cim je izvadio pumou i spojio je čulo se kako nekako ruzno i kilavo radi, melje

Dominik

New member
A bas to ispadam neki ludak kad dode kod majstora sve 5..vozali ga dva tjedna i sve normalno. Sutra cu bas otici da skinemo pumpu i da provjeri instalacije pa cemo viditi.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Ne bi reka da je ovo instalacija. Tipujem odma na pumpu. Ja sam na Fiesti ima gotovo isti problem. Jednom upali odma iz prve, pa tjedan dana normalno, onda jedna vožnja, stajanje po ure, neće nikako. Onda lupaj ozdada po njoj, pa iz čista mira upali. Nova pumpa i amen. Usput je prilika za izvuč hrpu smeća iz rezervoara kad se bude pumpa skidala. . To koliko je benzin "čist" je spektakl. šta kaže visaluteju visaluteju na stolu kad je bila spojena se točno čulo kako "melje" dok radi.

Dominik

New member
Pumpa ispravna. Na kraju je ipak kompjuter bas kad smo se vozili se ugasia i izbacija gresku motora i on ga je spojija i to je izbacilo. Naruceno, pa cemo viditi kad sa sve spoji

Na vrh