C3 Picasso by remington

remington

Member
Pozdrav ekipa svima, novi sam član, da se predstavim, čini mi se broj 10 sa C3P ali ako može i neka moja iskustva.

Moj C3P ima exclusive opremu, dovoljno pretinaca, navigaciju, Bluetooth, panorama krov, smeđa/pijesak boja i još dosta opreme.

Do sada sam prešao 80.000 km, moram se složiti da mu fali 6. brzina, često putujem Zg-Pu. Gume također imam zimske GY UG7 195/65/15 na čeličnim felgama, puno su udobnije i mekše od M Energy 195/55/16. Uskoro mi slijedi zamjena M Energy guma, volio bih preporuku ako netko ima.

Sve u svemu, auto izvanredan :cool:, nas četvero (klinci 16 i 13 g. ja 190cm/100 kg i žena) uredno putujemo potpuno nakrcani po doma i vani. Ne žurimo, motor ima dovoljno snage za naše potrebe.

Redovni servisi svakih 20 tkm (cca 1000 kn), na 70 tkm zamjena sva 4 diska sa ploćicama(1500 kn), na 68 tkm zamjena senzora ABS-a na zadnjem lijevom kotaču (400 kn), propušem na autoputu jednom mjesečno, i naravno zamjena žarulja H7 jednom mjesečno :(. Potrošnja cca 7 litara, ipak nas ima u kg.:whistling:

Mislim C3p ostaviti u familiji nakon isteka leasinga i uzeti prema financ. mogućnostima C4P, možda ne novi, recimo godišnjak.

Pozdrav svima za sada.
 

remington

Member
Evo, stavio sam nešto slika u garažu, za početak. Bude li interesa, mogu dati puno svojih iskustava sa servisima, ponašanjem u vožnji, potrošnom materijalu, potrošnji....:cool:
 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Već sam zriknul v garažu, i mogu samo reč: vauuu :wub:

To se zove opremljen piksać :stovanje::stovanje::palac-gore:
 

remington

Member
Uff, ja mislio malo se prijaviti, predstaviti, kad fotke, pisanja, duga je noć i prevruće je za spavanje.

Dakle, 06/2010 prodajem R. Espace IV 2,2dCi, vožen 5g, prije toga R. Espace III 2,0i vožen 7 g. i počinje hitna potraga za novim autom. Novaca nešto od prodaje, nešto leasing, akcija u Citroenu, C3P, :wub: na prvi pogled, po dimenzijama puno manji, iako se poslije pokazalo da uopće nije tako.

Auto mi je trebao odmah sa lagera, prodavač me nagovori na jedan jedini takav što ga je naručio neki njihov direktor, sa svom mogućom opremom, čovjek odustao, auto im stajao 2 mjeseca sa preskupom opremom, dao dodatni popust za uplatu odmah i eto nas za tri dana u Istri sa novom jurilicom.

Žena i klinci oduševljeni, nosimo na put manje stvari, ali ustvari sve što nam treba. Panorama krov ugodno iznenađenje, navigacija prosječna, Bluetooth rijetko koristim, potrošnja uvelike smanjena, servisi samo redovni i povoljniji. Već istaknuto da bi dobro došla 6. brzina, malo tvrde gume 16", malo zanošenje vjetrom, ali sve u svemu odličan pregledan, ekonomičan obiteljski auto.
 

remington

Member
fina oprema :palac-gore:

kako ti se potrošnja kreće?

Potrošnja je stvarnih 7 litara, odnosno 200 kn = 300 km. Priče o 5-6 litara gotovo nemoguće, nas je uvijek četvero na putu, dosta grada, klima...

Najbolje je bilo Zg-Wien-Zg sa jednim prepunim rezervoarom 800 km, ali brzina oko 100/110 max.:)

Dobar i seksi !!!



Kakva iskustva si imao s tim 2.2 dci?
Grozna, auto po narudžbi, privilege oprema, nema što nema, prvi put na šlepu sa 28 tkm :eek: i onda je počelo.

Nisam više siguran da ću se sjetiti svih kvarova ali : svako malo prelazi u safe-mode zbog nekih ispušnih plinova, nemam pojma, dva puta u vožnji izletjela štangica od ulja, izbacio kompletno ulje van, od strane Renaulta priznata neka tvornička greška, zamijenjeno što-ja-znam pola motora, na 60 tkm otišli amortizeri, na 70 tkm ABS pumpa, na 90 tkm na pola puta prema Pelješcu pukla klipnjača, opet šlep do Ogulina, nova radilica, klipnjača i opet pola mašine, na 95 tkm kvačilo komplet, na 50 tkm se rasprsnula zadnja šajba, greška u grijačima, ksenoni na 40 tkm, uff možda ima još, a na starijem 20 i, još i letva volana, servo, pumpa goriva, ma baš nisam imao sreće.:(

Inače su taj 2,2 dCi povukli nakon puno reklamacija i prešli na 2,0 dCi.

Dobar i seksi !!!
 

Oen

New member
Desetka pozdrav!
Tvoj je ovdje na forumu izgleda prosao najvise.. Dobro je imat jednog takvog "iskusnog" pa da vidimo sta nas ceka.. Sudeci po ovom sto si napisao, iznenadjenja ne bi trebalo bit :)
Vidim da su i tvom zarulje bolna tocka.. Mojem su bile, al izgleda vise nisu.. Uzeo neke Heline zarulje (cca cetrdesetak kn kom.) i evo vec sedam mjeseci bez problema.. Prije toga, svaka dva mjeseca po jedna..
Inace, boja na ovom tvom izgleda super i nema ih puno..
 

remington

Member
Desetka pozdrav!
Tvoj je ovdje na forumu izgleda prosao najvise.. Dobro je imat jednog takvog "iskusnog" pa da vidimo sta nas ceka.. Sudeci po ovom sto si napisao, iznenadjenja ne bi trebalo bit :)
Vidim da su i tvom zarulje bolna tocka.. Mojem su bile, al izgleda vise nisu.. Uzeo neke Heline zarulje (cca cetrdesetak kn kom.) i evo vec sedam mjeseci bez problema.. Prije toga, svaka dva mjeseca po jedna..
Inace, boja na ovom tvom izgleda super i nema ih puno..

Eto, prije par dana okrenuo 80 tkm, danas je već 80600. Žarulja sam promijenio preko 20. Najviše su držale Osram, jedno tri mjeseca, ove jeftine oko mjesec dana. Ja doduše imam stalno upaljena svjetla i ljeti i zimi, ali stvarno rikavaju prečesto. E sad, dva savjeta koje su i meni rekli, prvo, kada rikne jedna žarulja, kažu promijeniti obje, što je malo skuplja varijanta, drugo kažu da u biti dolazi prejaki napon do žarulja, te da ima za kupiti u Molydonu neki "ograničavač" koji košta cca 200 kuna, ali dalje više nema problema sa žaruljama, možda se odlučim za to. Ostalo u biti pali i vozi. U jesen stavljam zimske gume i iduće proljeće se spremam na kupovinu novih ljetnih guma, ove tvorničke imaju cca 50 tkm i izdržati će taman do jeseni. Dimenzija je blesava, razmišljam o maloj korekciji visine, ovih /55 je stvarno pretvrdo, ako tko ima ideju za nove gume, molim fino za informaciju.
Što se tiče boje, jako je zahvalna, ima u Zg još jedan s tom bojom, ali ima crne branike i izgleda skroz drugačije, ova kombinacija boje i opreme je ispala izvrsno, jer su i još neki detalji poput retrovizora i kvaka drugačiji.
Pozdrav za sada. :cool:
 

ante66

Active member
Stigao , auto je super a i boja je ok ( meni je ipak najljepsi onaj kricavo zeleni).
Doduse nisam u 10 mjeseci promjenio nijednu zarulju( jos , iako znam kad prvi put ode onda ce biti puno cesce -iz iskustva sa c3).
Potrosnja se dole po moru (dosta uzbrdica) kretala negdi od 7-7,5 (prosjecna) , tesko spustit nize , di je god imalo uzbrdica prica sa potrosnjom je gotova.A u povratku u Zg uspija sam 6,2 ( stara cesta) ,moglo bi se spustit i nize ali onda to nije voznja vec mucenje vozaca.Potrosnja ulja nula , jedino osjeti se gubitak snage sa upaljenom klimom( i to dosta) .:)
 

remington

Member
Pozdrav ekipa, stigao iz Istre nakon skoro 3 mjeseca, 84 tkm, sve i dalje uglavnom u redu. Zaboravio sam malu reklamaciju koju sam imao u prvoj godini, naime, malo mi se gulio kožni volan, zamijenjeno gratis, sada primjećujem da se polako guli koža oko mjenjača, očito lošija koža iz serije, ako netko ima ideju gdje zamijeniti. Primijetio sam u okolici Pule barem 4 modela C3 Piksača :wub:, tamno sivi, srebrni, crni, zeleni svi sa PU tablicama, i svi u Fažani, mjestu sa cca 2500 stanovnika, ja peti model i boja, ako netko ima bolju info, bila još i dva talijanska i jedan austrijski, redizajn.
Originalne gume pri kraju, još do jeseni kada idu zimske, u proljeće nove, primam prijedloge za nove, ostati na dimenziji 195/55/16 ili malo korigirati ?
Malo se promijenio zvuk motora na ler gasu, do 1200 okr. kao da neki lim vibrira, nakon 1200 okr, sve ok, ima netko možda ideju ?
Uspio sam u najtoplijim danima na području svjetionika Marlera - Ližnjan uslikati temperaturu od 46 stupnjeva na instrument ploči, kada stignem i naučim, stavim fotku.
Pozdrav svima :cool:
 

remington

Member
Pozdrav, evo 88000 km i malo veći servis, lupanje puknutog zaštitnog lima je bilo prejako, a i motor je u rasponu od 2-3000 okretaja imao manje snage. Cireoen servis Kovinska, dijagnostika, elektroventil sa cjevčicom (?) kod turbine, motor poprilično umazan uljem. Rezultat, zamjena el. ventila, cjevčice, pranje motora, zamjena brtve uljne pumpe, brtve na bloku motora, zamjena zaštitnih limova, jedan dan posla u cifra od 4300 kn :eek:.
Usput promijenjeni prednji brisači 250 kn, sve u svemu, jako zadovoljan servisom, sve profesionalno, auto kao curica, :wub: vele da je sve ostalo kao novo i samo vozi dalje.
 

remington

Member
Eto peh, jutros ovaj divljački vjetar mi je dignuo par crijepova, i kamo jedan padne, naravno na vjetrobran, razbije ga i pun auto stakla.....šlep služba, pravac citroen kovinska, sada idem prijaviti štetu na kasko, pa procjena, lesing, naručivanje šajbe.....:mad:
 
Na vrh